reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Španělský ptáček s pestrou náplní

Hovězí závitky plněné šunkou, zeleninou, vejcem a uzeným. Samozřejmě nechybí omáčka.


  • 4,6

    40×

    4,6 40
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Necháme chvíli stát, aby se chutě nasály do masa.

Mezitím si připravíme ingredience na náplň. Zeleninu nakrájíme na hranolky nebo čtvrtky. Vejce uvaříme natvrdo a také rozčtvrtíme. Uzené nakrájíme na 4 díly. Při krájení se řídíme velikostí masa.

Na každý plátek hovězího položíme po plátku šunky, kousek vejce, okurky, mrkve a uzeného. Naplněné hovězí zavineme a převážeme nití tak, aby náplň zůstala na místě.

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle ji necháme zpěnit. Přidáme španělské ptáčky a zprudka osmahneme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vývarem z kostky a dusíme, až je maso měkké. Poté ptáčky vyjmeme a omáčku zaprášíme hladkou moukou do požadované hustoty. Můžeme ještě osolit, opepřit, případně dochutit jiným kořením. Španělské ptáčky s pestrou náplní pak už jen v omáčce krátce prohřejeme.

Španělský ptáček s pestrou náplní a omáčkou chutná nejlépe s podušenou rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Španělský ptáček s pestrou náplní

    Celkový počet komentářů: 3
    • Lena111
      Lena111

      Dnes jsem uvařila a bylo to výborné děkuji za recept

      27.03.2013 20:04:53

    • pulidu
      pulidu

      Celer určitě zkusím, ale cibuli jen rozpařenou uvnitř ptáčku nesnáším, mě to zkazí celé jídlo. Ale jestli někomu chutná...

      07.10.2012 14:32:52

    • alibaba47
      alibaba47

      Trocha vylepšení

      Chuť ptáčků vylepší přidání plátku syrového celeru do závitku. Kdo nemá rád,nedává, jinak přidávám ještě plátek cibule.

      26.09.2011 07:51:37



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Španělský ptáček s pestrou náplní

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.