reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Španělský ptáček s omáčkou

Česká klasika, která snad nikdy nezklame. Tradiční recept na výbornou omáčku s masovým závitkem.


  • 4,1

    13×

    4 13
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

omáčka



Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dva plátky slaniny nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Tenké plátky masa (1 plátek - 100 g) naklepeme přes folii. Naklepané plátky osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý potřený plátek položíme 3 plátky slaniny, čtvrtku uvařeného vejce, čtvrtku okurky a šunku, kterou jsme srolovali do ruličky. Naplněný plátek masa srolujeme a svážeme nití.

Španělské ptáčky opečeme v hrnci na sádle ze všech stran a potom je odebereme. Do základu vložíme cibuli, kterou osmažíme s nakrájenou slaninou do zlatohněda. Dále do základu vložíme hořčici a promícháme. Podlijeme trochou vývaru, vložíme ptáčky a vaříme je s podléváním vývarem do změknutí.

Ptáčky odebereme a omáčku zahustíme máslem s moukou. Omáčku provaříme, poté přecedíme a dochutíme. Do omáčky vrátíme ptáčky a prohřejeme je. Pozor, abychom při podávání nezapomněli odebrat nit.

Španělského ptáčka s omáčkou podáváme s přílohou, která nám chutná.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Španělský ptáček s omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.