reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Španělský ptáček podle Věrky

Plněné plátky vepřového masa ve vlastní šťávě.


  • 3,2

    22×

    3,1 22
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Naklepeme si na plátky nařezané maso a potřeme hořčicí, posolíme, popepříme podle chuti. Přidáme vejce, okurku, půlku klobásky a zabalíme, párátkem nebo provázkem ptáčky upevníme. Ptáčky necháme uležet asi 10 - 15 minut v lednici.

Mezitím si nakrájíme nadrobno cibulku, kterou zpěníme na oleji, přidáme ptáčky a obracíme je, aby se nám nepřipálili nalijeme asi půl litru vody a podusíme asi 20 minut. Pak přilijeme 2 l vody a necháme vařit, dokud maso nezměkne a neuvaří se.

Až je maso uvařené, tak omáčku zahustíme bud světlou jíškou nebo moukou a vodou. Pro vylepšení chutě dochutíme omáčku hořčicí.

Španělské ptáčky podle Věrky servírujeme s houskovým knedlíkem a brusinkami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Španělský ptáček podle Věrky

    Celkový počet komentářů: 5
    • Jindřiška
      Jindřiška

      Komentář k receptu Španělský ptáček podle Věrky

      já si myslím že je to normální recept na omáčku která se dá jíst...

      19.05.2013 14:01:42

    • petra
      petra

      Jééé taková kritika hned! Jsou tady v receptech větší ptákoviny, tohle je podle mě dobrý recept. A vajíčka dáváme taky na tvrdo a hlavně tam necpeme hrášek, sýr a papriku- to tam totiž ABSOLUTNĚ nepatří!!!!!!!

      28.08.2011 10:15:26

    • jindřiška
      jindřiška

      španělský ptáček

      náhodou je to vinikající a levná záležitost na tábor

      11.04.2011 15:49:34


    • Alena
      Alena

      Španělský ptáček

      Předpis neschopné začínající kuchařky, s takovým jídlem by mne rodina vyhodila. Především ptáčky se dělají z hovězího, v cibulce, která se opéká chybí špek, aby to dostalo tu správnou chuť. Nedávají se vejce vařená - to je přežitek závodních jídelen. Na maso natřené hořičící, nejlépe ještě více druhy dáme anglickou slaninu, pak vejce mícháná, hrášek, kousek čerstvé papriky, sýr, klobásu nebo párek. Ptáček zavážeme nití, párátko nestačí, to se tam vejde málo ingrediencí a ještě to vytéká.

      04.04.2011 13:14:12

    • Alena
      Alena

      španělský ptáček

      opravdu bezduchý recept začínající kuchařky pro lidi bez nápadů, místo vejce na tvrdo se už léta míchaná vejce, pár hrášků, plátek sýra,kousek párku nebo klobásy, okurka a zelená nebo červená paprika a hrášek. A obalí se to potravinářskoú nití, protože do sepnutého ptáčku párátkem se téměř nic nevejde , vyteče to.
      A v receptu naprosto chybí dát do ptáčku taky kousek anglické slaniny a terpve na to ostatní ingredience a na cibulku na kousky nakrájenou slaninu, Teprve pak je omáčka ňamka.
      S ptáčky podle planí Věrky by mne manžel vyhodil.

      04.04.2011 13:07:07


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Španělský ptáček podle Věrky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.