reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Španělský ptáček podle paní domácí

Recept na tmavé maso s jemnou šťávou, ve které se musí oddělovat tuk od vody.


  • 4,0

    4 4
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 594 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 613 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Jak mlsají na Vánoce ve světě?

4. 12. 2019

Postup přípravy

Maso (nejlépe hovězí kýtu) si nakrájíme na plátky o hmotnosti asi 120 g, řádně rozklepeme, okořeníme solí a pepřem, potřeme hořčicí. Na potřený povrch klademe vždy plátek slaniny, 1/4 okurku a 1/4 vejce natvrdo, zabalíme a buď spíchneme párátkem nebo ovážeme režnou nití.

Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a následně i zabalené závitky ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu restujeme tak dlouho, až z ní zůstane jen tuk, poté zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vodou a povaříme asi 10 minut. Pak šťávu přecedíme a dochutíme solí a mletým pepřem. Správně uvařenou šťávu poznáme tak, že se rovnoměrně odděluje tuk od vody (sametový povlak).

Španělského ptáčka podle paní domácí podáváme s dušenou rýží. Pokrm je vhodný k červenému vínu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Španělský ptáček podle paní domácí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.