reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Španělský ptáček podle paní domácí

Recept na tmavé maso s jemnou šťávou, ve které se musí oddělovat tuk od vody.


  • 4,0

    4 4
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso (nejlépe hovězí kýtu) si nakrájíme na plátky o hmotnosti asi 120 g, řádně rozklepeme, okořeníme solí a pepřem, potřeme hořčicí. Na potřený povrch klademe vždy plátek slaniny, 1/4 okurku a 1/4 vejce natvrdo, zabalíme a buď spíchneme párátkem nebo ovážeme režnou nití.

Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a následně i zabalené závitky ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu restujeme tak dlouho, až z ní zůstane jen tuk, poté zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vodou a povaříme asi 10 minut. Pak šťávu přecedíme a dochutíme solí a mletým pepřem. Správně uvařenou šťávu poznáme tak, že se rovnoměrně odděluje tuk od vody (sametový povlak).

Španělského ptáčka podle paní domácí podáváme s dušenou rýží. Pokrm je vhodný k červenému vínu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Španělský ptáček podle paní domácí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.