reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Španělský ptáček počesku

Počeštěná verze španělského ptáčka s několika ingrediencemi navíc.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 594 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 613 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Jak mlsají na Vánoce ve světě?

4. 12. 2019

Postup přípravy

Cibule nakrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova na tuku a dáme do kastrolku. Hovězí plátky naklepeme, na 2-3 místech mírně nařízneme, po obou stranách osolíme a opepříme a lehce zaprášíme moukou, kterou přimáčkneme.

Maso na španělského ptáčka vkládáme do rozpáleného tuku na pánvičce po cibuli a smažíme po obou stranách. Takto upravené plátky dáme do kastrolku na cibuli, přelijeme vypečenou šťávou rozmíchanou s vřelou vodou a s rozpuštěnými přípečky po smažení masa.

Mícháme a přiléváme vřelý vývar do potřebného množství. Přidáme hořčici a na kostky nakrájené okurky. Hrnec uzavřeme a necháme vše dusit zhruba 40 minut.
Měkké plátky vyjmeme a dáme do tepla. Omáčku uvedeme znovu do varu, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a za častého míchání necháme probublávat 5-7 minut.

Omáčku přecedíme, přidáme na kostičky nakrájený párek a nadrobno nasekaná vejce. Dochutíme solí a hořčicí. Po chvilce vložíme zpět maso a necháme ještě prohřát.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Španělský ptáček počesku

    Celkový počet komentářů: 1

    • aleš
      aleš

      no nechci vám brát iluze a nadšení,ale tomu co tady popisujete se u nás doma vždycky říkalo znojemská omáčka.Myslím že španělský ptáček je trochu něco jiného.

      06.01.2012 14:06:08


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Španělský ptáček počesku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.