reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Španělský ptáček počesku

Počeštěná verze španělského ptáčka s několika ingrediencemi navíc.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibule nakrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova na tuku a dáme do kastrolku. Hovězí plátky naklepeme, na 2-3 místech mírně nařízneme, po obou stranách osolíme a opepříme a lehce zaprášíme moukou, kterou přimáčkneme.

Maso na španělského ptáčka vkládáme do rozpáleného tuku na pánvičce po cibuli a smažíme po obou stranách. Takto upravené plátky dáme do kastrolku na cibuli, přelijeme vypečenou šťávou rozmíchanou s vřelou vodou a s rozpuštěnými přípečky po smažení masa.

Mícháme a přiléváme vřelý vývar do potřebného množství. Přidáme hořčici a na kostky nakrájené okurky. Hrnec uzavřeme a necháme vše dusit zhruba 40 minut.
Měkké plátky vyjmeme a dáme do tepla. Omáčku uvedeme znovu do varu, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a za častého míchání necháme probublávat 5-7 minut.

Omáčku přecedíme, přidáme na kostičky nakrájený párek a nadrobno nasekaná vejce. Dochutíme solí a hořčicí. Po chvilce vložíme zpět maso a necháme ještě prohřát.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Španělský ptáček počesku

    Celkový počet komentářů: 1

    • aleš
      aleš

      no nechci vám brát iluze a nadšení,ale tomu co tady popisujete se u nás doma vždycky říkalo znojemská omáčka.Myslím že španělský ptáček je trochu něco jiného.

      06.01.2012 14:06:08

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Španělský ptáček počesku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.