reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Španělský ptáček po starodávnu

Recept na ptáčky, jak se kdysi dělali.


  • 4,3

    4,3 6
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Postup přípravy

Uzené maso umeleme. Smícháme ho s doměkka uvařenou rýží, spojíme s vejcem, ochutíme mletým pepřem a přisolíme. Ale pozor, uzené maso je samo o sobě dost slané.

Plátky hovězího masa, každý o váze zhruba 150 g, dobře a tence rozklepeme a rozložíme na pracovní desku. Mírně je opepříme a osolíme, po jedné straně dáme po délce přiměřené množství připravené nádivky a plátky stočíme do závitků. Ptáčky převážeme konopnou nití, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a ze všech stran zprudka opečeme v horkém oleji.

V pekáčku zpěníme na oleji nadrobno nakrájenou slaninu. Přisypeme rovněž drobně nakrájenou cibuli a zpěníme. Vložíme připravené ptáčky. Výpek zředíme vodou, zamícháme a nalijeme na ptáčky. Podle potřeby ještě mírně podlijeme. Španělské ptáčky přiklopíme a dusíme v troubě doměkka a dál mírně podléváme. Když je maso měkké, vyjmeme ho a ptáčky zbavíme nití. Přendáme je do kastrolu a šťávu na ně prolisujeme.

Španělské ptáčky po starodávnu podáváme s rýží nebo třeba brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Španělský ptáček po starodávnu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.