reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Španělský ptáček po starodávnu

Recept na ptáčky, jak se kdysi dělali.


  • 4,3

    4,3 6
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 804 hodnocení

Jak vyzrát na skvrny 1.díl

26. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 160 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 667 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Postup přípravy

Uzené maso umeleme. Smícháme ho s doměkka uvařenou rýží, spojíme s vejcem, ochutíme mletým pepřem a přisolíme. Ale pozor, uzené maso je samo o sobě dost slané.

Plátky hovězího masa, každý o váze zhruba 150 g, dobře a tence rozklepeme a rozložíme na pracovní desku. Mírně je opepříme a osolíme, po jedné straně dáme po délce přiměřené množství připravené nádivky a plátky stočíme do závitků. Ptáčky převážeme konopnou nití, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a ze všech stran zprudka opečeme v horkém oleji.

V pekáčku zpěníme na oleji nadrobno nakrájenou slaninu. Přisypeme rovněž drobně nakrájenou cibuli a zpěníme. Vložíme připravené ptáčky. Výpek zředíme vodou, zamícháme a nalijeme na ptáčky. Podle potřeby ještě mírně podlijeme. Španělské ptáčky přiklopíme a dusíme v troubě doměkka a dál mírně podléváme. Když je maso měkké, vyjmeme ho a ptáčky zbavíme nití. Přendáme je do kastrolu a šťávu na ně prolisujeme.

Španělské ptáčky po starodávnu podáváme s rýží nebo třeba brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Španělský ptáček po starodávnu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.