reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Postup přípravy

Stěny formy na nákypy o objemu 1,2 litru vytřeme máslem. Vodu a 80 g cukru zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Potom směs svaříme na tmavě zlatý sirup. Do sirupu přidáme několik kapek citronové šťávy z citronu a nalijeme ho na dno formy.

Do čistého rendlíku nalijeme mléko. Vanilkový lusk podélně nařízneme a dáme do mléka. Přivedeme k varu, rendlík odstavíme, do mléka nasypeme zbývající cukr a mícháme, dokud se nerozpustí.

Vejce a žloutky šleháme v míse. Z mléka odstraníme vanilku a mléko pak všleháme do vaječné pěny. Směs přecedíme a nalijeme do formy na nákypy.

Formu odstavíme do pekáče s vodou sahající do dvou třetin výšky formy.

Pečeme 75 - 90 minut v troubě předehřáté na 160°C. Špičkou nože vyzkoušíme, zda je dort hotový - hmota se nesmí na nůž přichytit. Dort necháme vychladnout a uložíme nejméně na 24 hodin do chladničky.

Dort uvolníme nožem od stěn formy. Na formu položíme talíř a dort na něj vyklopíme. Ozdobíme rybízem a mátou a ihned podáváme.

Zdroj: Slovart.cz - Středomořská kuchyně

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Španělský dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.