reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Španělské ptáčky

Recept na oblíbené plátky hovězího plněného vajíčkem, okurkou a slaninou.


  • 3,0

    811×

    2,9 811
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Postup přípravy

Tenké plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Plátky naplníme plátkem šunkového salámu nebo šunky, proužkem slaniny, čtvrtkou natvrdo uvařeného vejce a kouskem okurky. Maso stočíme a dobře upevníme jehlami na závitky nebo párátky.

Na směsi oleje s máslem osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Vložíme závitky a osmahneme je ze všech stran, mírně podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka. Španělské ptáčky pak vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zamícháme a důkladně povaříme. Šťávu přecedíme, z ptáčků odstraníme párátka nebo jehly, maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

Španělské ptáčky podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Španělské ptáčky

    Celkový počet komentářů: 6
    • Pája
      Pája

      Španělské ptáčky extra

      Vysoký hovězí rošťenec je samozřejmostí (cenově je to ovšem pro 4 porce darda). Plnotučná hořčice, pepř, sůl a dále kyselá okurka, vejce na tvrdo, špek, cibule, pórek a petržel, párek pouze debrecínský (vše jen trochu, aby se ptáček dal zabalit a spíchnout párátkama). Další postup jistě znáte, do základu cibule a já přidávám i kostičky petržele a rozškvařenou slaninu. Vše je hotovo, ptáčky vyjmu a nechám zchladnout. Omáčku zahustím trochou ovesných vloček a nechám vydusit, přidám mezi prsty sušených hub a povařím. Pomocí kombinaček ze zchladlých ptáčkův ytahám párátka(jde to ztuha), vložím zpět do om. - přidám pár kapek tabaska a je to. Petržel (asi 20 dk) dodá s houbami zajímavou vůni.
      Dobrou chuť, Pája.

      01.03.2020 23:27:34

    • stavros666
      stavros666

      Španěláky

      Také mám stejný postup přípravy,ale nedávám do nich vejce,přítelkyně je nejí(nesmí) a vůbec to není na závadu.Jso skutečně uchvancancující....Posílám fota....///

      26.01.2015 13:58:48

    • michaela
      michaela

      španělské ptačky

      jeto vyborné manžel a děti to maj moc rádi

      14.10.2011 13:43:49


    • jira
      jira

      dosla cibule co mam delat

      12.05.2007 16:48:39


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Španělské ptáčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.