reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Španělské ptáčky

Recept na oblíbené plátky hovězího plněného vajíčkem, okurkou a slaninou.


  • 3,0

    810×

    2,9 810
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Tenké plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Plátky naplníme plátkem šunkového salámu nebo šunky, proužkem slaniny, čtvrtkou natvrdo uvařeného vejce a kouskem okurky. Maso stočíme a dobře upevníme jehlami na závitky nebo párátky.

Na směsi oleje s máslem osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Vložíme závitky a osmahneme je ze všech stran, mírně podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka. Španělské ptáčky pak vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zamícháme a důkladně povaříme. Šťávu přecedíme, z ptáčků odstraníme párátka nebo jehly, maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

Španělské ptáčky podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Španělské ptáčky

    Celkový počet komentářů: 5
    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Španělské ptáčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.