reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Španělské gazpacho

Tradiční španělská studená polévka, která je skvělým předkrmem.


  • 3,2

    307×

    3,1 307
  • 15 min



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Rajčata omyjeme, spaříme a oloupeme. Odstraníme jadérka z dužiny. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. Okurku nakrájíme na kousky. Papriku očistíme a ozdobně nakrájíme.



Do mixéru vložíme cibuli, rajčata, pepř, vinný ocet, protlak, česnek a olej. Směs mixujeme, dokud není opravdu pořádně hladká. Pak přidáme citronovou šťávu, směs dochutíme a znovu rozmixujeme.



Hotovou polévku přelijeme do servírovací nádoby a necháme ji chladit, dokud ji nebudeme podávat. Každou porci polévky ozdobíme paprikou a opečenými kostičkami chleba. Na zjemnění můžeme použít trochu smetany.



Foto: Profimedia.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Španělské gazpacho

    Celkový počet komentářů: 11
    • Reny
      Reny

      Komentář k receptu Španělské gazpacho

      Jako promiň, ale tohle s gazpachem nemá nic společného . .

      04.06.2015 15:07:25

    • fanda
      fanda

      Doplněk receptáře .........

      16.07.2014 20:18:01

    • Katka
      Katka

      Komentář k receptu Španělské gazpacho

      Proč tam mají ten protlak? Copak to je cerstva zelenina?

      14.09.2013 20:57:07


    • bart7999
      bart7999

      Nezlob te se na me, ziju pres 12 let ve spanelsku, pracuji jako vedouci kuchyne, ale toto nema z gazpachem nic spolecneho, je mi lito

      09.02.2013 22:27:05

    • Zuzka
      Zuzka

      Re: Gazpacho

      Nějak se tu nepíše o tom, co s tou okurkou, ta se dává taky rozmixovat, nebo je na kousky s paprikou v polévce?

      10.02.2010 18:10:54

      • Lída
        Lída

        Re: Re: Gazpacho

        Vše mixovat a mixovat (hlavně okurky, ty tvoří základ) až je to naprosto hlaďoučké.. Je to fakt dobrota. Okurky 1-4 oloupat!!
        Lída

        16.07.2010 07:34:37


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Španělské gazpacho

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.