reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Španělská zeleninová omáčka

Španělská hustá omáčka ze zeleniny, které se říká sanfyana. Můžete použít i jako přílohu.


  • 3,0

    1 107×

    2,9 1107
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Rajčata, cibuli, feferonky, malou tykvičku a žampiony očistíme a jemně nakrájíme.

V pánvi rozehřejeme olej a vše orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek. Zeleninovou omáčku ochutíme solí a pepřem.

Španělskou zeleninovou omáčku podáváme s masem jako přílohu. Španělská zeleninová omáčka je vhodná k masu, rybám i zelenině.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Španělská zeleninová omáčka

    Celkový počet komentářů: 2

    • Antonio
      Antonio

      Bohužel tykve v tomhle receptu nemá být! Ingredience jsou rajčata a červená a zelená paprika, nĕkdo dává taky lilek, ale tykev jenom na “Halloween”.

      12.02.2005 19:08:22

    • j.t.
      j.t.

      SAMFAINA anebo XAMFAINA

      Toto jídlo se jmenuje "SAMFAINA", nebo v Katalánsku "XAMFAINA" a je to nase "LECO" ("C" s háckem)

      22.09.2004 12:58:08


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Španělská zeleninová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.