Španělská bramborová omeleta tzv. tortilla je naprosto jednoduché, vynikající a až přímo návykové jídlo pocházející ze slunného Španělska. Vyzkoušejte snadný recept na její přípravu.
1 hrneček | olej |
6 ks | vejce |
6 ks | brambory |
1 ks | cibule |
1 lžíce | petrželová nať |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo, osmahneme na oleji v silnostěnné pánvi dozlatova, vyjmeme a necháme v sítu odkapat přebytečný olej. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, orestujeme na stejném oleji ze všech stran, taktéž dozlatova. Přidáme osmahnutou cibuli, hrst nasekané petrželky, promícháme a zalijeme rozkvedlanými, osolenými a mírně opepřenými vejci. Na mírném ohni směs opékáme cca 10 minut. Poté pánev vložíme do horké trouby rozehřáté na 180 °C a dopékáme asi 25 minut. Španělskou tortillu podáváme jako teplé i studené jídlo, ať už jako hlavní chod či chutnou svačinu. Při servírování tortillu krájíme nejlépe na trojúhelníky, můžeme dozdobit snítkou rozmarýnu, zakápnout česnekovým olejem a obložit zeleninou podle chuti.
Toužíte pohostit návštěvu něčím novým, neokoukaným? Inspirujte se Španělskem a vyměňte nudné chlebíčky a jednohubky za neotřelé tapas.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena