reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Španělská paella

Tradiční španělské jídlo, které si lze vyzkoušet doma podle tohoto originálního receptu.


  • 3,0

    1 654×

    2,9 1654
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Na polovině oleje opečeme kuřecí stehna. Ta můžeme překrojit i na polovinu. Osolíme je a vyjmeme. Do pánve dáme nakrájenou cibuli a česnek, zpěníme, přidáme na kousíčky nakrájené maso a opečeme.

Doplníme nakrájenou klobásu, papriku, oloupaná rajčata, fazolky, opepříme a dochutíme šafránem a chvíli podusíme. Potom přidáme plody moře a zase chvíli dusíme. Na veliké pánvi nebo v pekáči rozehřejeme olej a vsypeme opláchnutou rýži. Opékáme ji tak dlouho, dokud nezesklovatí. Osolíme a zalijeme vývarem. Přidáme kuřecí maso, směs vepřového a zeleniny a rovnoměrně vše rozložíme na pánvi nebo na pekáči.

Pánev vložíme do středně vyhřáté trouby a takto připravenou španělskou paellu dusíme asi 20 minut. Podle potřeby ji podléváme vývarem. Ke konci na ni nasypeme hrášek a odklopíme pokličku, aby se voda vypařila.

Španělskou paellu ihned podáváme.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Španělská paella

    Celkový počet komentářů: 23
    • Jan Foniok
      Jan Foniok

      Dobrý den, tohle rozhodně není Paella, možná pečená rýže, to je také tradiční španělský pokrm. Popravdě jsem na českém netu nenašel správný recept na pravou valencijskou Paellu.

      24.01.2019 10:02:53

    • Honza
      Honza

      Komentář k receptu Španělská paella

      Tak tohle nemá s paellou nic společného, spíše bych to přirovnal k německému eintopf. A hlavně, nikde v receptech není napsáno, jakou rýži použít! Španělé používají kulatozrnou z jezera Albufera

      19.08.2018 11:39:55

    • Hermin Hainrich
      Hermin Hainrich

      Španělska paella

      Uvařil jsem přesně podle receptu a povedlo se paella byla vynikající

      17.12.2017 18:35:12


    • Janush
      Janush

      Komentář k receptu Španělská paella

      Na paellu sa ryza nikdy neoplachuje. Skrob z nej zahustuje a ryza taka ma byt :)))

      21.03.2015 11:59:21

    • pedro
      pedro

      Zijem 23 rokov na mallorce ale co pisete vy recept s chorizo a fazulky tak taku paellu som este v zivote nejedol a to som ich pojedol 1000x,t.j.tak jak keby ze som jedol v Prahe vepro knedlo zelo a na tanieri by bola bravcova hlava s kedlubnou.....

      27.05.2014 03:19:23

    • .
      .

      Velice slabé! To vubec není pravda, ze muzete dát cokoliv. V zádném prípade klobásu a fazolky! To ste snad jedla Paelli ve Znojme?

      01.11.2004 23:09:29

    Nalezeno receptů: 23
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Španělská paella

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.