reklama
hledat uživatel
       

Špaldový quiche

Ochutnejte lehkou verzi populárního lotrinského koláče. Výborný recept.


  • 3,0

    3 8
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Mouku, vejce, máslo, studenou vodu a 1/2 lžičky soli zpracujeme na vláčné těsto, a to nejlépe v hnětacím mixéru. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho do lednice nejméně na půl hodiny uležet.

Pohanku uvaříme doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Tempeh (obdoba sójového sýru) nasekáme najemno.

Z těsta vyválíme placku o tloušťce asi 2 mm, dáme ji do vymazané koláčové formy a vytvoříme okraje. Na těsto dáme uvařenou pohanku, jemně sekaný tempeh a přidáme strouhaný sýr. Zalijeme smetanou smíchanou s vejci a prolisovaným česnekem.

Koláč dáme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi půl hodiny.

Špaldový quiche můžeme po upečení ihned podávat, dobrý je třeba se zeleninovým salátem. Koláč quiche můžeme podávat i studený jako chuťovku k vínu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Špaldový quiche

    Celkový počet komentářů: 3
    • Petr Š.
      Petr Š.

      Tu sojovou smetanu bych s ohledem na potenciální alergiky na laktózu ještě pochopil, ale prznit quiche eidamem třicítkou...?

      12.04.2015 19:03:54

    • Bibiche
      Bibiche

      Komentář k receptu Špaldový quiche

      Brrr! Je vidět, že jste nikdy neochutnali pravou francouzskou quiche (ano, slovo quiche je ženského rodu), pak byste nemohli TOTO nazvat její verzí. Vzdálená podobnost pouze vizuální, jinak ošizeno, kde se dá.

      25.03.2014 10:54:35

    • Formicka
      Formicka

      Komentář k receptu Špaldový quiche

      recept zajímavý, ještě tak něčím nahradit ty sojové sviňstva a je to ideální.

      19.02.2014 16:09:28



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Špaldový quiche

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.