Špaldová bábovka bez cukru

1 hod | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 28708x
Zdravá bábovka bez pšeničné mouky a cukru. Tedy pro ty, kdo chtějí mlsat zdravě! Vhodné pro antimykotickou dietu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Našleháme žloutky s hruškovou šťávou. Přidáme olivový olej, přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem a skořicí podle vlastní chuti. Nakonec do těsta vmícháme našlehané bílky. V případě dalšího doslazení použijeme džem či povidla, bez přidaného cukru nebo stévii.

Těsto na špaldovou bábovku nalijeme do bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C přibližně 45 minut. Upečenou bábovku vyzkoušíme špejlí, vyndáme a necháme vychladnout. Pak ji vyklopíme.

Špaldovou bábovku bez cukru nakrájíme a můžeme podávat. Kdo se neobejde bez cukru, může posypat již hotovou bábovku.

autor receptu:

Špaldová bábovka bez cukru

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí
4,8
skvělý recept
24 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špaldová bábovka bez cukru

Přidat příspěvek k receptu Špaldová bábovka bez cukru
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept