reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Spaghetti all´Arrabbiata

Tento levný, rychlý a velmi chutný recept jsem připravila podle známého italského šéfkuchaře Mario Batali, který působí v hotelech v Las Vegas, New Yorku a Los Angeles.


  • 2,7

    21×

    2,7 21
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 791 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 827 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 607 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

31. 7. 2020

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme, cibuli pokrájíme na kostky a česnek nadrobno. Chilli papričku omyjeme a petrželovou nať posekáme na jemno. Sýr Parmigiano Reggiano nastrouháme na jemno.

Do velkého hrnce postavíme vařit osolenou vodu na těstoviny a přivedeme do varu. Na rozehřátém olivovém oleji mezitím orestujeme cibuli s čerstvě mletým černým pepřem do sklovita, přidáme posekanou chilli papričku a pokrájený česnek.

Restujeme, až se pěkně rozvoní, potom přidáme domácí rajčatovou šťávu, kterou krátce orestujeme a přidáme pokrájená rajčata a osolíme. Dusíme spolu asi 20 minut na středním plameni a základní omáčka na špagety je hotová. Místo nakrájených rajčat z konzervy můžeme použít čerstvá rajčata. Já jsem použila vlastní krájená rajčata sterilizovaná v oleji.

Když dokončíme rajčatovou omáčku, uvaříme špagety podle návodu na obale na al dente. Špagety neproplachujeme vodou, aby se zachovala chuť. Špagety scedíme, necháme odkapat od vody. Do rajčatové šťávy přidáme asi 100 ml horké vody z vaření těstovin, přidáme špagety a za stálého míchání spolu krátce všechno podusíme. Špagety v horké omáčce ještě dojdou. Hotové špagety i s omáčkou nabereme na talíř posypeme nastrouhaným sýrem a petrželovou natí.

Spaghetti all´Arrabbiata ihned horké podáváme. Slovo Arrabbiata znamená v překladě z italštiny rozlobený, v přeneseném slova smyslu ostrý či pálivý. Jde o velmi chutné, rychle hotové, jednoduché a pikantní jídlo z těstovin a rajčat s mnohými malými obměnami. Často se připravuje s penne, rigatoni, linguine nebo jinými těstovinami. Někdy se přidává ještě uzená slanina, sýr pecorino a bazalka.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Spaghetti all´Arrabbiata

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.