Chuťově neobvyklý recept na syté smetanové špagety s hruškou, vlašskými ořechy a sýrem niva.
2 stroužky | česnek |
1-2 lžíce | máslo |
100 g | niva |
200 g | špagety |
1 lžička | čerstvá petrželka |
1 ks | hruška |
200 ml | smetana 31% |
2-3 hrstě | vlašské ořechy |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
citronová šťáva | |
mletý černý pepř |
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Česnek oloupeme a jemně usekáme. Sýr nastrouháme nahrubo. Hrušku očistíme, zbavíme jádřince, nakrájíme i se slupkou na kostky a zakapeme citronovou šťávou. Jádra vlašských ořechů usekáme nahrubo. Na másle necháme zpěnit česnek, pak přidáme nastrouhanou nivu a jádra vlašských ořechů. Za stálého míchání přiléváme smetanu a zvolna vaříme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Pak do omáčky vmícháme okapané špagety, petrželku a nakrájenou hrušku. Směs krátce prohřejeme a dochutíme pepřem a solí. Smetanové špagety se sýrem niva, vlašskými jádry a hruškou podáváme teplé jako hlavní chod.
Výrobky z mléčných bílkovin, vyráběné ze smetany a mléka, mají vysokou nutriční hodnotu. Měkké i tvrdé sýry mají nespočet využití.
Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou
Špagety, houby a smetana - dokonalá kombinace! Jen pár surovin a trocha šikovnosti stačí k přípravě výborného hlavního chodu. Podle tohoto video návodu jej zvládne připravit opravdu každý!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena