2 stroužky | česnek | |
1-2 lžíce | máslo | |
100 g | niva | |
200 g | špagety | |
1 lžička | čerstvá petrželka | |
1 ks | hruška | |
200 ml | smetana 31% | |
2-3 hrstě | vlašské ořechy | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
citronová šťáva | ||
mletý černý pepř |
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Česnek oloupeme a jemně usekáme. Sýr nastrouháme nahrubo. Hrušku očistíme, zbavíme jádřince, nakrájíme i se slupkou na kostky a zakapeme citronovou šťávou. Jádra vlašských ořechů usekáme nahrubo. Na másle necháme zpěnit česnek, pak přidáme nastrouhanou nivu a jádra vlašských ořechů. Za stálého míchání přiléváme smetanu a zvolna vaříme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Pak do omáčky vmícháme okapané špagety, petrželku a nakrájenou hrušku. Směs krátce prohřejeme a dochutíme pepřem a solí. Smetanové špagety se sýrem niva, vlašskými jádry a hruškou podáváme teplé jako hlavní chod.
Výrobky z mléčných bílkovin, vyráběné ze smetany a mléka, mají vysokou nutriční hodnotu. Měkké i tvrdé sýry mají nespočet využití.
Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou
Špagety, houby a smetana - dokonalá kombinace! Jen pár surovin a trocha šikovnosti stačí k přípravě výborného hlavního chodu. Podle tohoto video návodu jej zvládne připravit opravdu každý!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena