reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Špagety s vepřovým masem a sýrovou omáčkou

Recept na špagety s lehkým nádechem Itálie, ovšem hezky po Česku, jak to mají Češi nejraději.


  • 4,2

    4,2 5
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Pokrm vaříme ve dvou variantách, podle roční doby - přes sezónu, když jsou k dispozici čerstvé bylinky, tak s bazalkou, mimo sezónu pak se šafránem.

Vepřové maso nakrájíme na kostky a na pánvi na oleji zprudka ze všech stran osmažíme, osolíme a opepříme. Jakmile je maso usmažené, zjistíme ochutnáním, nesmí už být uvnitř červené, ale přitom musí být šťavnaté, maso vyjmeme z pánve a dáme bokem.

Do výpeku přilijeme mléko, přidáme sýr a necháme rozpustit. Směs se spojí v hladkou omáčku. Potom do omáčky prolisujeme česnek a jednu ze dvou ingrediencí podle receptu (šafrán nebo na jemno nasekanou bazalku) a necháme provařit.

Pokud je omáčka moc hustá, přidáme mléko. Pokud je řídká, na mírném plameni necháme vařit a houstnout. Raději ať je trochu řidší, po zchladnutí ještě zhoustne. Sýrovou omáčku podle chuti patřičně dosolíme.

Mezitím ve velkém hrnci podle návodu na balení uvaříme špagety. Dávejte pozor, aby se nerozvařily. Já už vždy během vaření postupně ochutnávám a zjišťuji slanost a tvrdost špaget. Raději je odstavte a slijte dřív, než jsou úplně měkké.

Na závěr do pánve s omáčkou přidáme uvařené špagety a maso, vše společně pořádně promícháme, prohřejeme a můžeme podávat.

Špagety s kuřecím masem a sýrovou omáčkou podáváme jako chutný hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Špagety s vepřovým masem a sýrovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.