Špagety s boloňskou omáčkou

1 hod | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 74x
Nenáročný recept na špagety s domácí boloňskou omáčkou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Dvě větší cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, poté na oleji osmahneme dozlatova. Přidáme mleté maso maso a osolíme. Chvíli mícháme a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezíská světlou barvu. Poté přidáme všechen rajský protlak a zamícháme. Dále přidáme masox, oregano a hrnec zalijeme vodou. Boloňskou omáčku přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme cca 45 minut.

Na závěr boloňskou omáčku dochutíme (sůl, masox, oregano) a zahustíme, například vlažná voda smíchaná s polohrubou moukou tak, aby vzniklá hmota nebyla ani řídká, ani tuhá. Pomalu naléváme do hrnce a stále mícháme, aby se netvořily hrudky. Na úplný konec přidáme podle chuti prolisovaný česnek.

Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat.

Špagety s boloňskou omáčkou ihned podáváme a můžeme posypat i strouhaným sýrem.

autor receptu:

Špagety s boloňskou omáčkou

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špagety s boloňskou omáčkou

Přidat příspěvek k receptu Špagety s boloňskou omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept