reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Soutěžní velikonoční perníčky

Recept na vynikající a ihned měkké velikonoční perníčky. Přidávám je jako pomlázku k velikonočním vajíčkům pro děti, ale perníčky u nás miluje celá rodina, tak proč si je nedopřát právě na Velikonoce.


  • 0

    0 0
  • 30 min

Ingredience

na potření

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 843 hodnocení

Letošní plán pečení vánočního cukroví

22. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Postup přípravy

Jako první si hladkou mouku nasypeme na vál a část dáme stranou, aby se nepletla. Do mouky vmícháme sodu a oba prášky - do pečiva i do perníku. Do mouky uděláme důlek, do kterého přidáme cukr a máslo nakrájené na plátky. Přidáme vejce, med a mléko. Těsto postupně zpracováváme vidličkou a přidáváme všechnu mouku. Perníkové těsto by mělo 10 - 12 hodin odpočívat. Nejlepší je zadělat těsto ráno a večer péct.

Odpočaté těsto vyválíme na 0,5 až 1 cm silný plát a vykrajujeme tvary na velikonoční perníčky. Perníčky před pečením potíráme žloutkem smíchaným se lžičkou vody. Velikonoční perníčky upečeme ve vyhřáté troubě a poté podle vlastní fantazie dozdobíme.

A jak připravit polevu ke zdobení? Bílek vmícháme do moučkového cukru, přidáme citronovou šťávu a potravinářské barvivo. Může se přidat na zhuštění trocha solamylu, já někdy přidávám rozpuštěnou čokoládu, může být bílá, mléčná nebo hořká, ono to taky pěkně přírodně obarví. Když chci polevu do žluta, přidám žloutek. Ale pokud chceme jasné barvičky, tak je nejlepší trocha barviva. Sníh na zdobení musí být pěkně vláčný a nesmí se roztékat. Sníh můžete utřít ručně, vařečkou nebo elektrickým šlehačem. Taky doporučuji cukr přesít přes sítko, nejlépe 2x. Jesliže je poleva moc tuhá, přidáme citronku, šťávu z citronu nebo klidně i trošku vody, aby zas nebyla moc kyselá. Pokud je poleva naopak moc řídká, přidáme více cukru.

Pak už jen velikonoční perníčky zdobíme, jak nejlépe umíme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Soutěžní velikonoční perníčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.