reklama
hledat uživatel
       

Šoulet

Základ židovského jídla. Nákyp z hrachu, krup a koření. Můžeme použít i fazole nebo jiné luštěniny.


  • 3,6

    346×

    3,5 346
  • 1 h 30 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 601 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Postup přípravy

Hrách propláchneme a namočíme ho asi na 4 hodiny do studené vody. V této vodě ho pak uvaříme doměkka a scedíme. Kroupy dokonale propláchneme, vsypeme do většího množství osolené vody a také je uvaříma doměkka. Kroupy občas promícháme, protože mají tendenci se přichycovat. Uvařené kroupy scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.



Mezitím očistíme cibule a česnek. Česnek prolisujeme a cibule nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a cibule na něm pomalu smažíme dozlatova.



Kroupy promícháme s hrachem, přidáme česnek, podle chuti směs osolíme, opepříme, přidáme majoránku a část smažené cibule.



Pekáček vymažeme máslem nebo tukem, rozetřeme do něj směs, zakapeme zbylým olejem s cibulkou a zapečeme v horké troubě. Přibližně 190 °C.



Do šouletu zapékáme maso nebo jej podáváme samotný se zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šoulet

    Celkový počet komentářů: 18
    • EinnaZ
      EinnaZ

      I bez zapečení to bylo vynikající :) Levné a přitom vážně mňamka!

      02.02.2013 14:16:12

    • n (tecka) bobek
      n (tecka) bobek

      výborné...díky za recept

      12.01.2013 22:34:07

    • Carnivore
      Carnivore

      Tak jsem včera na cibulku zpěněnou na sádle ještě přidal na tenko nakrájený uzený bůček a přidal zavařenou nakrájenou klobásku i s vývarem ze sklínky, nešetřil jsem česnekem a majoránkou a je to fakt i jídlo pro nás masožravce..;-)

      07.02.2012 08:19:29


    • Daniela
      Daniela

      Soulet miluji uz od detstvi, dekuji za pripomenuti hnedle se pustim do vareni!!! Snad jen mala pripominka. Kdyz misto oleje pouzijete sadlo(vim ze to zni moc nezdrave) dostane soulet ten pravy smak... Mnam mnam

      23.09.2010 15:15:50

    • Mira
      Mira

      Taky se na něj chystám, bude s konfitovanou kachnou :-)

      26.08.2010 16:08:25

    • jeryn
      jeryn

      Re: Super šoulet

      Tento šoulet je originál a je super přesně ten jsem hledal gratuluji

      09.12.2009 22:38:57

    • m
      m

      Je to liga

      12.10.2008 09:34:35


    Nalezeno receptů: 18
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Šoulet

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.