reklama
hledat uživatel
       

Šoulet

Základ židovského jídla. Nákyp z hrachu, krup a koření. Můžeme použít i fazole nebo jiné luštěniny.


  • 3,6

    345×

    3,5 345
  • 1 h 30 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Postup přípravy

Hrách propláchneme a namočíme ho asi na 4 hodiny do studené vody. V této vodě ho pak uvaříme doměkka a scedíme. Kroupy dokonale propláchneme, vsypeme do většího množství osolené vody a také je uvaříma doměkka. Kroupy občas promícháme, protože mají tendenci se přichycovat. Uvařené kroupy scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.



Mezitím očistíme cibule a česnek. Česnek prolisujeme a cibule nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a cibule na něm pomalu smažíme dozlatova.



Kroupy promícháme s hrachem, přidáme česnek, podle chuti směs osolíme, opepříme, přidáme majoránku a část smažené cibule.



Pekáček vymažeme máslem nebo tukem, rozetřeme do něj směs, zakapeme zbylým olejem s cibulkou a zapečeme v horké troubě. Přibližně 190 °C.



Do šouletu zapékáme maso nebo jej podáváme samotný se zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šoulet

    Celkový počet komentářů: 18
    • tosek (tecka) lubomir
      tosek (tecka) lubomir

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      15.12.2015 10:39:04

    • Martina
      Martina

      jak dlouho zapékat?

      Pls jak dlouho se má zapékat při 190°C ?
      A mám pekáček přiklopit, nebo ho nechat otevřený?
      Ď.

      04.01.2015 19:06:48

      • Pepa z Jánského vršku
        Pepa z Jánského vršku

        Re: jak dlouho zapékat?

        Vzhledem k tomu že hrách a kroupy jsou již uvařené,zapékáme tak 15 až 20 minut,odkryté při teplotě do 200C

        10.01.2017 10:00:48


    • Standa gurmán
      Standa gurmán

      v hubě ráj

      šoulet

      28.12.2014 17:50:25

    • Standa gurmán
      Standa gurmán

      v hubě ráj

      zásadně s kachničkou naškubat kousky výpečky a sosíček

      28.12.2014 17:47:18

    • Darina
      Darina

      Pro Danielu

      Jenže šoulet na sádle má do židovského pokrmu daleko...
      Ale jinak to vůbec nezní nezdravě, toho sádla se tam snad zas tolik dávat nemusí. ;-)
      Díky za tip.

      16.11.2010 11:36:02

      • fa
        fa

        Re: Pro Danielu

        soulet na husim sadle zni nahodou pomerne dost autenticky, je je potreba nezamenovat s veprem:-)

        04.03.2011 11:51:05

      • Petr
        Petr

        Re: Pro Danielu

        Je fakt, že takhle to po židovsku není košer (kvůli tomu vepřovému), ale tzv. trejfe. Ale zas na druhou stranu - nejsem-li ortodoxní Žid, Hospodin nade mnou jistě přimhouří oko, protože řečeno slovy klasika: Jsou jídla zdravá a dobrá. Tohle je bezesporu velice, ale velice nezdravé. Ale...!!!

        11.03.2019 15:02:20

    • Danap
      Danap

      Je to jednoduché,dobré a zdravé dali jsme si to celá rodina a schodli jsme se na dobrém ohodnocením.
      Timi Pražáková(Dcera)

      09.05.2010 12:09:02


    Nalezeno receptů: 18
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Šoulet

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.