Ušleháme změklé máslo s cukrem, přidáme celá vejce a opět šleháme. Postupně přidáváme solamyl a mouku smíchanou s práškem do pečiva, až vznikne kompaktní vláčné těsto. Těsto zvládne uhnětat ruční mixér, ale je možné se do něj pustit i rukama. Pro další snazší zpracování dáme těsto aspoň na půl hodiny do chladničky a vyndaváme si vždy jen část, se kterou zrovna potřebujeme pracovat.
Do mlýnku na cukroví vložíme těsto a z vybraného otvoru tvořítka určeného pro rohlíčky vyndaváme proužky v délce dle potřeby. Já používám standardní litinový mlýnek na maso, velikost č. 5, na který lze namontovat tvořítko na cukroví, a co nejmenší rohlíčkový otvor tvořítka. Proužky těsta, v mém případě dlouhé cca 8 cm, upravujeme do tvaru rohlíčků a pokládáme na pečící papír na plechu. Na 1 plech se vejde cca 35 ks rohlíčků. Těsto z 1 krabičky Solamylu (25 dkg) stačí na cca 4 plechy. Těsto pečením nabude, proto není vhodné klást jednotlivé rohlíčky příliš blízko sebe!
Každý plech pečeme v troubě předehřáté na cca 180 °C cca 8 minut. Solamylové rohlíčky nesmí ztmavnout, vyndaváme je z trouby okamžitě, jakmile začínají zlátnout, a ihned je sundaváme z plechu.
Rohlíčky slepujeme po dvou marmeládou k sobě hladkou stranou. U nás doma chutná nejvíce ostřejší, ideálně domácí rybízová marmeláda, do které ještě přidám rum podle chuti. Řidší konzistence marmelády nevadí, naopak, vlhko se do druhého dne vsákne do těsta a rohlíčky jsou pak o to vláčnější.
Solamylové rohlíčky také můžeme následně máčet z poloviny do čokoládové polevy.