reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sójové zeleninové rizoto

Recept na vegan rizoto, které je velmi šťavnaté a chutné.


  • 4,7

    13×

    4,6 13
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Sójové nudličky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 - 12 minut do změknutí (podle návodu na obalu). Rýži uvaříme taktéž v osolené vodě doměkka, použijeme 2 varné sáčky.

Zeleninu pořádně očistíme a nakrájíme na kousky. Nejprve na rozpáleném oleji ze sušených rajčat osmahneme cibulku, následně přihodíme cuketu, papriku a orestujeme. Zelenina začne pouštět vodu. V tuto chvíli zeleninovou směs osolíme, opepříme a dochutíme bazalkou. Přidáme nakrájená rajčátka a na malé kousky překrájené sojové nudličky, aby se nám v rizotu téměř ztratily. Zeleninovou směs krátce podusíme ve vlastní šťávě, kdyby bylo vody málo, můžeme zeleninu trošku podlít.

Rýži scedíme, vsypeme do misky a promícháme se sušenými kousky rajčátek, které jsme pokrájeli nadrobno. Nakonec do rýže přimícháme zeleninovou směs a rajčatové pesto. Podle potřeby dosolíme a dopepříme.

Sójové zeleninové rizoto můžeme ihned podávat jako hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sójové zeleninové rizoto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.