reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sójové řízky v sýrovo-vaječném těstíčku

Vařené sójové plátky obalované v jednoduchém těstíčku a osmažené dozlatova.


  • 3,9

    3,8 9
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Sójové plátky uvaříme podle návodu na obalu - vhodíme je do horké vody s kostkou zeleninového bujónu a vaříme do změknutí asi 15 - 20 minut. Sójové plátky scedíme, necháme okapat a mírně z nich vymačkáme šťávu.

Během vaření sóji si připravíme směs na obalování. Celá vejce vyšleháme s nahrubo nastrouhaným eidamem, jen trošku osolíme a přidáme čerstvě nadrcený barevný pepř.

Každý sójový plátek posypeme kořením na grilovaný sýr a z obou stran obalíme v těstíčku. Obalujeme po jednom plátku, který hned vhodíme do rozpáleného oleje. Necháme zatáhnout a obrátíme. Chce to získat při smažení trochu fígl, aby se nám vejce netrhalo a sýr příliš neroztápěl. Osmažíme z obou stran dozlatova a takto postupujeme se všemi čtyřmi plátky.

Sójové řízky podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší nebo klasicky vařenými brambory. Ale můžeme je také rozkrájet na poloviny a podávat na krajíci chleba s hořčicí, dresinkem apod. Sypeme čerstvě nakrájenou cibulí či pórkem. Takto můžeme sójové řízky v sýrovo-vaječném těstíčku podávat i jako studenou večeři.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sójové řízky v sýrovo-vaječném těstíčku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.