Recept na finančně nenáročný a velmi jednoduchý bezmasý hlavní chod. Přílohou je rýže.
0.5 ks | pórek |
2 lžíce | olivový olej |
4 ks | červená kapie |
1 balíček | sójové nudličky |
2-3 lžíce | Tamari omáčka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý barevný pepř |
Sójové nudličky uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté je scedíme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Sladkou červenou papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Pórek také. Wok pánev rozpálíme, přilijeme olivový olej a přisypeme pórek. Krátce opečeme, přidáme papriku a pár minut restujeme za občasného promíchání. Nakonec vsypeme sóju, opět orestujeme, dochutíme pepřem a tamari omáčkou a dobře promícháme. Sójové nudličky na pórku a paprice rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme s rýží jako hlavní chod.
Veganská svíčková omáčka s brusinkami a uzeným tofu krok za krokem
Veganská verze oblíbené svíčkové omáčky není vůbec složitá. Můžete se o tom sami přesvědčit v našem receptu krok za krokem.
Život bez masa: Staňte se na pár dní vegetariánem
Vegetariáni se často potýkají s nepochopením a jednou z obvyklých otázek, která směrem k nim vychází z úst masožravců, je "A co jako jíš?" Pokrmy bez masa, to nejsou jen nudné saláty a zelenina bez chuti, ale i nápadité a do detailu propracované recepty ze zdravých a plnohodnotných surovin. Máme pro vás 12 tipů na hlavní jídlo ve vegetariánské verzi.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena