Sofrito

1 h 30 min | hlavní chod | 5 porcí | řecká kuchyně | recept zobrazen: 8283x
Hovězí zadní maso na řecký způsob. Osvědčený recept na hlavní chod s chutí řeckého červeného vína.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Umyté a osušené maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Česnek nakrájíme na plátky a petrželku nasekáme nadrobno.

Plátky masa zprudka opečeme v rozpáleném oleji z obou stran. Podlijeme řeckým červeným vínem (Imiglykos), přidáme česnek a nasekanou petrželku. Dusíme pod poklicí asi hodinu do změknutí masa. Občas promícháme a podle potřeby můžeme podlévat horkou vodou.

Sofrito podáváme s řeckými brambory a tzatziki.

veraricna autor receptu:

Sofrito

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porcí

Recept Sofrito byl 14.10.2013 na 7. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
201 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sofrito

Přidat příspěvek k receptu Sofrito
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept