reklama
hledat uživatel
       

Šodó

Šodó se používá k polévání rýžových či moučných dezertů, můžeme do něj přidat pár kapek rumu.


  • 2,9

    732×

    2,9 732
  • 45 min

Postup přípravy

Očistíme citron a nastrouháme z něj kůru. Vejce rozklepneme, žloutky dáme do kastrůlku, přidáme moučkový cukr a mícháme tak dlouho dokud krém nezačne bělat a vypadá jako nadýchaný.Přidáme kůru a po troškách přidáváme víno, pořád mícháme. Kastrol vložíme do většího naplněného vodou a lahůdku dál budeme připravovat ve vodní lázni. Mícháme, aby krém zhoustnul. Necháme ho přejít krátkým varem. Když šodó získá dobrou konzistenci, rozlijeme krém do pohárků a podáváme s piškoty, nebo přeléváme přes dukátové buchtičky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šodó

    Celkový počet komentářů: 7
    • Hanka
      Hanka

      nevim co tu resite?jsem na strankach s recepty nebo spisovne cestiny.jde snad o recept ne?

      07.08.2012 10:26:36

    • karel
      karel

      a jeste neco

      A co kdyz to nema byt sooodo ani sodooo ale proste sodo nebo sooodooo ? Co vy na to?

      16.03.2004 12:40:33

      • zuzka
        zuzka

        Re: a jeste neco

        Myslím, že nadpis snad zní jasně! Šodó!!

        16.03.2004 12:45:41


    • karel
      karel

      Tak to nevim

      tak tady by si nebyl jisty jestli se nema psat misto sodooo sooodo. Co vy na to?

      14.03.2004 11:18:34

    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Šodó

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.