Snídaňové bochánky

45 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2151x
Snadný a rychlý recept na přípravu snídaňového pečiva, které bude jistě vítanou změnou při velikonočních svátcích.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Mouku prosejeme do mísy a promícháme se sodou, práškem do pečiva, cukrem a solí. Máslo nakrájíme na kostičky, v jedné vrstvě rozložíme na talířek a necháme v mrazáku ztuhnout. Ztuhlé máslo přidáme k mouce a vše rukama propracujeme tak, aby všechny kousky másla byly dobře obalené moukou, zčásti zpracované jako žmolenka, avšak s hrudkami obaleného másla. Pak do směsi zapracujeme podmáslí, které mouku spojí v těsto.

Směs jen krátce propracujeme a na desce posypané moukou vytvoříme placku vysokou asi 2 cm, ze které pomocí skleničky vykrájíme kolečka o průměru přibližně 6 -7 cm. Jednotlivá kolečka klademe těsně vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a potřeme podmáslím.

Snídaňové bochánky pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 15 - 20 minut dozlatova. Poté je necháme na plechu zchladnout a můžeme podávat.

Snídaňové bochánky se hodí jak k vařeným vejcím, sýrům, uzeninám, nejrůznějším slaným pomazánkám a zelenině, tak i sladkým zavařeninám a džemům.

Jarka-P autor receptu:

Snídaňové bochánky

Počet přidaných receptů: 1731

Ingredience

na porce

Recept Snídaňové bochánky byl 01.04.2017 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,5
dobrý recept
32 hlasujících
  • Recept Snídaňové bochánky - Snídaňové bochánky podáváme jako přílohu nebo jen tak.
  • Recept Snídaňové bochánky - Bochánky necháme na pečícím papíru vychladnout


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Snídaňové bochánky

Přidat příspěvek k receptu Snídaňové bochánky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept