reklama
hledat uživatel
       

Sněhové pusinky

Nejen vánoční jednoduchá a rychlá dobrota, když zbudou bílky.


  • 4,3

    505×

    4,3 505
  • 35 min

  • 40×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Bílky vyšleháme do tuha, poté za stálého šlehání přidáváme po částech cukr.

Když máme tuhou hmotu, tvarujeme na máslem vymazaný plech pusinky. A to buď pytlíkem se širokou zdobičkou nebo ozdobným lisem na těsto. Nebo jenom stačí udělat lžičkou hrudky.

Sněhové pusinky pečeme, nebo spíše sušíme, při 100 - 150 °C asi 15 minut a poté ztlumíme asi na 50 °C a ještě asi 10 minut sušíme. Tím, že teplotu snížíme, docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé.

Sněhové pusinky lze podávat i namočené v čokoládě. Obměnou jsou kokosové pusinky. Do pusinkové hmoty je i možno zamíchat strouhaný kokos (100 - 200g podle chuti). Kokos se tam opatrně zamíchá stěrkou až úplně na konec.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Sněhové pusinky

Celkový počet komentářů: 137
  • Míša
    Míša

    Komentář k receptu Sněhové pusinky

    Úplně debi*ní recept. Už logicky z toho bude tekutá břečka. Moc cukru. A to to můžete šlehat třeba hodinu

    03.12.2014 18:23:17

    • Ája
      Ája

      Re: Komentář k receptu Sněhové pusinky

      Já dělám pusinky na 1 bílek 40g cukru krupice a špetku soli. Jsou pěkně pevné

      06.12.2014 20:10:46

    • Niky
      Niky

      Re: Komentář k receptu Sněhové pusinky

      2 bílky, 150g cukru a pusinky jsou parádní :)

      07.12.2014 12:54:09

    • Petersxp
      Petersxp

      Re: Komentář k receptu Sněhové pusinky

      Není to debilní recept. Naopak...mě se super povedly... musíš mít pokojovou teplotu bílků jinak je nevyšleháš. a mít stejnou teplotu nádobí v čem to děláš.

      06.12.2015 17:54:49

    • Tereza
      Tereza

      Re: Komentář k receptu Sněhové pusinky

      Trik je v tom že těsně před tím, než je sníh samotný tuhý, tak po částech prisypavame cukr (většinou na 3x) a po každé části sleham 3 minuty.. Fe finále sníh s cukrem sleham nějakých deset minut, cukr se mi krásně rozpustí a je z toho opravdu pevný sníh, který, když vytáhnete metlicky, drží tvar.. :) tento postup aplikuji i při pečení piškotů nebo dortů apod.. Těsto je pak krásně pevné ale nadychane :) jinak pokud vám nejde sníh vyslehat tak zkuste přidat špetku soli a pokud ani to ne zabere, tak je dost možné, že vám tam ukapla kapka žloutku.. Stačí maličko a je po srande :) tak držím palce ať to příště dopadne lépe :)

      07.12.2015 17:49:27

Nalezeno receptů: 137

Přidat příspěvek k receptu Sněhové pusinky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.