reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smíchovský Maršflek

Jídlo, které jsem stvořil v Praze na Smíchově, od toho má název.


  • 3,5

    23×

    3,4 23
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Nejdříve uvaříme těstoviny v osolené vodě. Scedíme. Můžeme je propláchnout vlažnou vodou. V míse těstoviny promícháme s 1 - 2 lžícemi rostlinného oleje a trochou soli. Necháme vychladnout.

Cibuli nasekáme nadrobno. Mleté maso, vyždímanou housku, cibuli, 2 vejce, lžičku kmínu, pepř, mleté papriky a sůl zamísíme na hladkou kašovitou hmotu.

Hluboký plech vymastíme sádlem a vykládáme ho plátky brambor asi 1 cm tlustými tak, aby nevznikaly velké mezery. Bramborovou vrstvu osolíme a okmínujeme. Pak rukou bereme kousky masité hmoty a rozmačkáváme je na brambory tak, abychom masovou kaší zakryly všechny brambory. Podlijeme 1,5 dl vody a dáme péci do předem předehřáté trouby. Pečeme asi 30 - 35 minut.

Mezitím šunku nakrájíme na nudle a rozmícháme ji s těstovinami. 3 vejce vyšleháme se smetanou, trochou soli a pepře. Pak těstoviny rovnoměrně rozmístíme na vrch plechu a lžící rovnoměrně polijeme rozšlehanými vejci. Dáme zapéci ještě na 15 - 20 minut, dokud povrch těstovin nechytí zlatavou barvu. Troubu vypneme a necháme ještě 5 minut dojít.

Smíchovský Maršflek podáváme s okurkou nebo zeleným salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smíchovský Maršflek

    Celkový počet komentářů: 3
    • ANI
      ANI

      ale co když nechováme užitečné zvíře...kdo to sní?Na složitost přípravy a hodně zbytečných kalorií říkám malá hrůza.

      07.01.2009 19:54:51

      • GiovanniDon
        GiovanniDon

        Re: paráda

        1.slaninu tam nemusíte dávat. Můžete použít drůbeží libové maso. Tak těch kalorií moc není. 2. Recept je vhodný pro větší rodinu. Ještě co se těch kaloriíí týče, mám v záloze recept, kde se ještě přidáva sladká smetana a vejce, nevím jaká hrůza by lezla na Vás z toho receptu? :)

        11.01.2009 09:43:49

      • GiovanniDon
        GiovanniDon

        Re: paráda

        Nebo to můžete ještě posypat strouhaným sýrem a zapéct těch kalorií bude ještě více. :)

        11.01.2009 09:50:13



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Smíchovský Maršflek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.