reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smíchovský Maršflek

Jídlo, které jsem stvořil v Praze na Smíchově, od toho má název.


  • 3,5

    23×

    3,4 23
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 016 hodnocení

Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem

15. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Postup přípravy

Nejdříve uvaříme těstoviny v osolené vodě. Scedíme. Můžeme je propláchnout vlažnou vodou. V míse těstoviny promícháme s 1 - 2 lžícemi rostlinného oleje a trochou soli. Necháme vychladnout.

Cibuli nasekáme nadrobno. Mleté maso, vyždímanou housku, cibuli, 2 vejce, lžičku kmínu, pepř, mleté papriky a sůl zamísíme na hladkou kašovitou hmotu.

Hluboký plech vymastíme sádlem a vykládáme ho plátky brambor asi 1 cm tlustými tak, aby nevznikaly velké mezery. Bramborovou vrstvu osolíme a okmínujeme. Pak rukou bereme kousky masité hmoty a rozmačkáváme je na brambory tak, abychom masovou kaší zakryly všechny brambory. Podlijeme 1,5 dl vody a dáme péci do předem předehřáté trouby. Pečeme asi 30 - 35 minut.

Mezitím šunku nakrájíme na nudle a rozmícháme ji s těstovinami. 3 vejce vyšleháme se smetanou, trochou soli a pepře. Pak těstoviny rovnoměrně rozmístíme na vrch plechu a lžící rovnoměrně polijeme rozšlehanými vejci. Dáme zapéci ještě na 15 - 20 minut, dokud povrch těstovin nechytí zlatavou barvu. Troubu vypneme a necháme ještě 5 minut dojít.

Smíchovský Maršflek podáváme s okurkou nebo zeleným salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smíchovský Maršflek

    Celkový počet komentářů: 3
    • ANI
      ANI

      ale co když nechováme užitečné zvíře...kdo to sní?Na složitost přípravy a hodně zbytečných kalorií říkám malá hrůza.

      07.01.2009 19:54:51

      • GiovanniDon
        GiovanniDon

        Re: paráda

        1.slaninu tam nemusíte dávat. Můžete použít drůbeží libové maso. Tak těch kalorií moc není. 2. Recept je vhodný pro větší rodinu. Ještě co se těch kaloriíí týče, mám v záloze recept, kde se ještě přidáva sladká smetana a vejce, nevím jaká hrůza by lezla na Vás z toho receptu? :)

        11.01.2009 09:43:49

      • GiovanniDon
        GiovanniDon

        Re: paráda

        Nebo to můžete ještě posypat strouhaným sýrem a zapéct těch kalorií bude ještě více. :)

        11.01.2009 09:50:13



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Smíchovský Maršflek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.