reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smetanový zapečený květák

Květák zapečený v sýrovo - smetanové omáčce s voňavou bazalkou. Může do něj přidat jemnou šunku nebo pršut.


  • 3,2

    294×

    3,1 294
  • 1 h 15 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Očištěný květák rozdělíme na růžičky a namočíme na 15 minut do octové nebo slané vody, abychom se zbavili drobného hmyzu. Pak květák uvaříme ve slané vodě nebo v páře. Vodu z květáku nevyléváme.

Uvařený květák rozdělíme na menší růžičky a necháme vychladnout. Sýr nastrouháme.



Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a vymícháme jíšku. Tu zředíme s trochou vývaru a provaříme. Přidáme do něj tavený sýr a vše vyšleháme metličkou dohladka. Pak omáčku osolíme, přidáme bazalku a nakonec přilijeme smetanu. Omáčku povaříme dohusta. Pak ji odstavíme z ohně a přimícháme do ní žloutky.



Vymažeme si zapékací misku. Vyložíme ji květákem, zalijeme sýrovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.



Misku vložíme do předehřáté trouby a pečeme jen do té doby, než květák a sýr začnou zlátnout.


Takto připravený květák podáváme jako hlavní jídlo nebo jako přílohu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smetanový zapečený květák

    Celkový počet komentářů: 9
    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Smetanový zapečený květák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.