reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smetanovo-cibulový koláč

Koláč z pizzového těsta, potřený ochucenou smetanou a zapečený s cibulí a slaninou, uvítají jako chuťovku zejména milovníci piva.


  • 4,8

    19×

    4,7 19
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 751 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 988 hodnocení

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

6. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 712 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 663 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Postup přípravy

Mouku prosejeme a jemně osolíme. Ve vlažné vodě se špetkou cukru rozpustíme droždí. Z mouky, oleje a rozpuštěného droždí vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 40 minut kynout.

Zakysanou smetanu promícháme s jogurtem a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem.

Obě cibule oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Slaninu nakrájíme na malé proužky a necháme na pánvi bez tuku rozškvařit dokřupava. Potom je vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku. Ve výpeku rozpustíme lžíci másla, přidáme nakrájenou cibuli, kterou zvolna restujeme do poloměkka. Odstavíme z tepla a cibuli necháme vychladnout.

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly. Z těsta vyválíme tenkou placku, kterou rozložíme do formy na pizzu o průměru asi 30 cm. Těsto potřeme polovinou smetanové směsi, poklademe polovinou orestované cibule a rozškvařené slaniny.

Pečeme v troubě předtopené na 250 °C přibližně 25 - 30 minut. Ještě horké placky naporcujeme a podáváme teplé jako chuťovku. Smetanovo-cibulový koláč nejlépe chutná k pivu nebo vínu.

Množství surovin je uvedeno na dvě placky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smetanovo-cibulový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.