reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smetanové rizoto s lososem

Nenáročná a velmi chutná příprava na dobrý oběd z rýže a lososa. Jednoduchý recept.


  • 4,6

    4,5 9
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Postup přípravy

Šalotku jemně nasekáme a zpěníme na trošce olivového oleje. Přidáme rýži, promícháme a zalijeme bílým vínem. Při vysoké teplotě a za stálého míchání necháme víno zcela odpařit. Přidáme trochu vývaru, ale rýže nesmí být ponořená úplně. Vaříme asi 15 minut s občasným podléváním. Jakmile je rýže měkká, promícháme ji a těsně před podáváním přidáme lžíci smetanového měkkého sýru se lžící nasekaného kopru. Poté dobře promícháme.

Dobře umyté a osušené porce lososa osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Rybí plátky nakrájíme na kousky a obalíme v hladké mouce. Lososa opečeme z obou stran na trošce olivového oleje dozlatova. Kousky lososa odložíme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Rybí kousky dlouho nesmažíme, ať zůstanou šťavnaté.

Smetanové risotto upravíme na talíř a na vrch dáme lososové kousky. Smetanové risotto s lososem podáváme teplé ozdobené koprem nebo sekanou petrželkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smetanové rizoto s lososem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.