reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smetanové kuře na paprice

Tradiční česká omáčka podávaná s knedlíky či těstovinami.


  • 3,3

    183×

    3,2 183
  • 1 hod

Postup přípravy

Kuře očistíme a omyjeme. Pak jej vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. KUře musí být celé ponořené. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu přidáme ke kuřeti. Vsypeme pepř, nové koření a bobkový list. Vše osolíme a přivedeme k varu. Pak plamen snížíme a kuře uvaříme doměkka.

UVařené kuře necháme ve vývaru vychladnout. Kůži stáhneme, maso obereme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm pomalu osmahneme. Vsypeme maso, zaprášíme jej paprikou a promícháme. Ihned podlijeme asi 250 ml vývaru z kuřete, podle chuti osolíme, přikryjeme poklicí a asi 10 minut vše dusíme.

Z omáčky vybereme maso a šťávu necháme vysmahnout. Omáčku zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou vývaru. Vše důkladně promícháme. Pak vlijeme smetanu, promícháme a vložíme zpět maso. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Ještě ji krátce povaříme a můžeme servírovat.

Smetanové kuře na paprice podáváme s houskovým knedlíkem či těstovinami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smetanové kuře na paprice

    Celkový počet komentářů: 2

    • Ivan Peterka
      Ivan Peterka

      A co rýže?

      Zkoušel někdo kuře na paprice s rýží? Těstoviny mi moc nechutnají a knedlíky jakbysmet :(

      25.01.2007 06:32:39

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Smetanové kuře na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.