Brambory vařené ve smetaně s pórkem a spoustou jarních bylinek.
sůl | |
2 lžíce | máslo |
0.5 svazku | petrželka |
1 kg | brambory |
1 ks | cibule |
1 ks | pórek |
bazalka | |
150 ml | zakysaná smetana |
muškátový oříšek | |
1 svazek | jarní cibulka |
mletý černý pepř | |
375 ml | bujón zeleninový |
Brambory omyjeme a nakrájíme na velké kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.
Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme brambory, které asi 5 minut zprudka restujeme, a pak je zalijeme vývarem. Přidáme smetanu a vaříme asi 10 minut.
Pórek a jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Bazalku s petrželkou omyjeme, osušíme a nasekáme. Pórek přidáme k bramborám a necháme vše vařit dalších 15 minut. Nakonec do brambor přidáme bazalku, petržeku a cibulku, osolíme, opepříme a necháme prohřát.
Ihned podáváme.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena