reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smetanové brambory s ančovičkami

Vyzkoušejte snadný recept, který pochází ze skandinávské kuchyně, kde je podáván zejména na Vánoce. Smetanové brambory s ančovičkami jsou chutnou přílohou k rybám.


  • 3,9

    3,8 7
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Větší brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Malou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Dno zapékací mísy vyložíme polovinou nakrájených brambor, které jemně osolíme a opepříme. Na ně rozložíme cibulku a plátky ančoviček, zaprášíme malým množstvím strouhanky a poklademe zbývajícími bramborami. Vše zakapeme olejem z konzervy, opepříme, zalijeme smetanou a poklademe hoblinkami másla.

Brambory s ančovičkami pečeme asi při 200 °C přibližně 30 - 40 minut dozlatova.

Smetanové brambory s ančovičkami podáváme jako přílohu k rybám.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smetanové brambory s ančovičkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.