Smetanová špenátová omáčka ala Dočík

20 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 61x
Recept na smetanovou omáčku připravenou s uzeným masem a listovým špenátem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, uzené maso nakrájíme na kostičky a opláchnutý špenát na kousky.

Cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájené uzené maso a osmahneme. Dále přidáme listový špenát, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme špetku vegety. Základ na špenátovou omáčku podlijeme vodou a povaříme. Potom obsah v hrnci zalijeme smetanou, opět povaříme a nakonec lehce zahustíme jíškou.

Smetanovou špenátovou omáčku ala Dočík podáváme s gnocchi, knedlíky nebo jinou přílohou podle chuti.

Martin Dočekal autor receptu:

Smetanová špenátová omáčka ala Dočík

Počet přidaných receptů: 18

Ingredience

na porce
3
dobrý recept
4 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smetanová špenátová omáčka ala Dočík

Přidat příspěvek k receptu Smetanová špenátová omáčka ala Dočík
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to hyperaktivní močový měchýř?

    Co je to hyperaktivní močový měchýř?

    Je časté vyhledávání toalet běžnou součástí vašeho dne? Je pro vás rychlá dostupnost toalety naprostou prioritou, kamkoliv se vypravíte? Vyhýbáte se společenským událostem, návštěvám, zneklidňuje vás cizí prostředí? Pomalu ale jistě se vzdáváte sexuálního života? Možná víme, co za tím stojí.

  • Léto je období vaginálních mykóz a kvasinkových infekcí. Jak jim předejít?

    Léto je období vaginálních mykóz a kvasinkových infekcí. Jak jim předejít?

    Kvasinkové onemocnění nám může znepříjemnit dovolenou i celé léto. Jeho příčinou bývá koupání se v bazénech a na koupalištích, kde dochází k narušení přirozeného vaginálního pH. Ke vzniku onemocnění pak přispívá i nadměrná konzumace sladkostí a stres.




přidat nový recept