Smetanová špenátová omáčka ala Dočík

20 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 77x
Recept na smetanovou omáčku připravenou s uzeným masem a listovým špenátem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, uzené maso nakrájíme na kostičky a opláchnutý špenát na kousky.

Cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájené uzené maso a osmahneme. Dále přidáme listový špenát, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme špetku vegety. Základ na špenátovou omáčku podlijeme vodou a povaříme. Potom obsah v hrnci zalijeme smetanou, opět povaříme a nakonec lehce zahustíme jíškou.

Smetanovou špenátovou omáčku ala Dočík podáváme s gnocchi, knedlíky nebo jinou přílohou podle chuti.

Martin Dočekal autor receptu:

Smetanová špenátová omáčka ala Dočík

Počet přidaných receptů: 18

Ingredience

na porce
3
dobrý recept
4 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smetanová špenátová omáčka ala Dočík

Přidat příspěvek k receptu Smetanová špenátová omáčka ala Dočík
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept