reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smetanová rybízová bublanina

Recept na nadýchanou bublaninu. Rybíz jsem použila z maminčiny zahrádky.


  • 4,4

    13×

    4,3 13
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 791 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 827 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 607 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

31. 7. 2020

Postup přípravy

V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, smetanu, olej a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto opravdu dobře vymícháme, dokud se nám nezačnou dělat bublinky.

Rybíz otrháme ze stonků, propláchneme a necháme důkladně okapat.

Z mouky, másla a cukru si prsty rozžmouláme drobenku.

Těsto na bublaninu vlijeme na plech vyložený pečícím papírem (vymazaný a vysypaný) a posypeme rybízem. Posypeme drobenkou.

Smetanovou rybízovou bublaninu upečeme ve vyhřáté troubě.

Po upečení nakrájíme rybízovou bublaninu na kostky a podáváme nejlépe ještě vlažnou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smetanová rybízová bublanina

    Celkový počet komentářů: 20
    • zuzka
      zuzka

      Hodnocení ;)

      Dnes jsem zkoušela smetanovo rybízovou bublaninu podle Michy je úžasná neni suchá jako ostatní buchty obohatila jsem jí ještě o kelímek zakysané smetany a co se týče pána co měl problémy s drobenkou tak neví o co přišel když to neskusil děkuji za recept s pozdravem všem kuchařům přeje zuzik ;)

      26.07.2012 14:12:00

      • zuzka
        zuzka

        Re: Hodnocení ;)

        Nevím,čemu by se měl člověk zasmát,zajímalo by mě drahá ,,dámo,,zda jste tu buchtu vůbec pekla.A taky proč něco řešíte,snad stačí ohodnotit tento recept.

        08.08.2012 09:10:49

    • iva (tecka) rendlova
      iva (tecka) rendlova

      bublanina nebo koláč nebo buchta?

      můžete někdo vysvětlit, jestli je to recept na bublaninu, koláč, nebo buchtu? Co se mě týká, já také na bublaninu nedávám drobenku a pokud dávám smetanu, nedávám olej, popř. máslo a obráceně - prostě jeden zdroj tuku stačí.
      Díky. Iva

      23.07.2012 10:14:06


      • cesilko
        cesilko

        no konečně někdo s opravdu normálním a rozumným názorem,..a přesně tohle jsem měl já na mysli,..leč vidíš,co z toho vzniklo,...hezký den přeju

        23.07.2012 20:35:59

      • .Renča.
        .Renča.

        Bublanina je sladký druh pečiva. Jedná se o třenou buchtu, ve které jsou umístěny třešně, višně, broskev či jiný druh ovoce. Připravuje se tak, že se do pekáče nalije těsto, načež se tam následně vsadí zmiňované ovoce a vloží se do trouby k pečení. Těsto v troubě "probublá" napovrch.
        Koláč je druh sladkého pečiva, který se připravuje pečením z různých druhů těsta v závislosti na připravovaném druhu. Koláčem se nazývají buď menší drobné kousky pečiva s náplní či bez ní, nebo velký většinou kruhový plát těsta s náplní, která může být sladká nebo slaná.
        Buchta je druh pečiva s náplní. - zdroj tetička Wiki :-)

        08.08.2012 17:54:13

    • cesilko
      cesilko

      Vejce máš kde,..a kolik 10 nebo 15,...myslím že recepty by měly být kompletní,a ne slátaniny někde opsaný a ještě špatně,..od kdy patří na bublaninu drobenka....Ty budeš asi umělkyně v kuchyni,..! ! !

      21.07.2012 13:36:56


    Nalezeno receptů: 20
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Smetanová rybízová bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.