Smetanová omáčka z osmahnuté zeleniny

30 min | omáčka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3328x
Recept na omáčku z restované zeleniny.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Petržel a mrkev očistíme a nakrájíme na větší kostky. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny. Žampiony očistíme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a tvrdou část odstraníme.

Cibuli osmahneme v hrnci nasucho. Přidáme zbývající zeleninu a žampiony a osmahneme. Přidáme rajčatovou šťávu a ještě chvilku smažíme. Přilijeme červené víno (může být i zeleninový vývar), vodu a 1 - 2 lžíce sójové omáčky. Necháme pod pokličkou povařit na mírném ohni asi 15 minut. Nakonec přecedíme.

Zeleninu se zakysanou smetanou rozmixujeme, přidáme k přecezené tekutině a ještě jednou zahřejeme. Omáčku ochutíme sušeným droždím a pokud je třeba přidáme sójovou omáčku.

Smetanovou zeleninu z osmahnuté zeleniny podáváme jako klasickou omáčku.

Neobee autor receptu:

Smetanová omáčka z osmahnuté zeleniny

Počet přidaných receptů: 203

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smetanová omáčka z osmahnuté zeleniny

Přidat příspěvek k receptu Smetanová omáčka z osmahnuté zeleniny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept