reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do kastrolu nalijeme 400 ml vody a přidáme 100 g najemno nakrájených sterilovaných okurek. Vaříme podle tuhosti okurek 10 - 15 minut. Vložíme kostku hovězího bujonu (ne masox) a po rozpuštění vsypeme 4 vrchovaté lžíce světlé jíšky. Základ omáčky necháme za stálého míchání provařit asi 5 minut.

K omáčce vmícháme vmícháme 200 g 30% šlehačky. Krátce prohřejeme a dochutíme 2 lžičkami cukru. Bujon lze nahradit solí.

Smetanovou okurkovou omáčku podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem. Hodí se i k bramborám a vařenému vejci.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smetanová okurková omáčka

    Celkový počet komentářů: 1

    • pali
      pali

      dakujem za recept lepsia ako moja VYBORNA

      26.07.2015 13:54:03

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Smetanová okurková omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.