reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smetanová houbová polévka s vejcem

Recept na výbornou smetanovou polévku s houbami, bramborem a zastřeným vejcem. Sytou smetanovou kulajdu podáváme jako samostatný pokrm.


  • 4,4

    29×

    4,4 29
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Očištěné čerstvé houby nakrájíme na stejně velké kousky. Ve smetaně dobře rozmícháme hladkou mouku. Kopr omyjeme a jemně usekáme.

Brambory a houby zalijeme studeným vývarem, podle chuti osolíme a okmínujeme. Vše přivedeme k varu a zvolna uvaříme doměkka. Pak přilijeme smetanu s moukou a polévku za občasného promíchání krátce povaříme. Nakonec vmícháme čerstvý kopr a podle chuti polévku okyselíme a přisolíme. Zvlášť uvaříme v osolené a octem okyselené vodě zastřená vejce.

Zastřená vejce rozdělíme do talířů, zalijeme smetanovou houbovou polévkou a podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smetanová houbová polévka s vejcem

    Celkový počet komentářů: 1

    • nekecam
      nekecam

      Moje pochoutka, skvostné

      Konečně velice podobné mé vzpomínce na babičku (60 let staré). Babička cestou z pole nasbírala hřiby a skvostný oběd byl v poledne na stole. Smetanová omáčka s velkými kusy dost pevných hub. A tak jsem zkoušela a... Hřiby také nedusím, vařím ve vodě (sůl, kmín, lehce - pepř,bobk. list a jak kdy..), pak zahustím kysanosmetanovou záklechtkou, je-li třeba dochutím a zvlášť vařím brambory nebo knedlíky,těstoviny. Bez masa, bez vajec, jen ty houby..

      29.07.2011 08:41:11

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Smetanová houbová polévka s vejcem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.