reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Smetanová houbová omáčka

Smetanová houbová omáčka

Tentokrát něco pro houbaře. Recept na houbovou omáčku zjemněnou smetanou a octem.


  • 3,1

    1 693×

    3 1693
  • 45 min

  • 26×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Menší houby pouze rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Pokud použijeme sušené houby, namočíme je předem do vody nebo mléka, aby změkly.

V kastrolu necháme rozehřát máslo. Přidáme mouku a necháme vysmažit zlatavou jíšku. Přilijeme houbový vývar z kostky a necháme základ omáčky provařit, aby se rozvařily možné hrudky.

Zatím si rozehřejeme olej. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Na rozehřátém oleji ji osmažíme dozlatova. Přidáme houby a směs okořeníme pepřem a kmínem. Houby necháme jen lehce podusit.

Dušené houby vsypeme do základu omáčky a necháme vše povařit, aby omáčka získala ten správný houbový šmrnc. Omáčku zjemníme oběma druhy smetany a podle chuti osolíme a okyselíme octem.

Houbovou smetanovou omáčku podáváme s dušeným masem a houskovým knedlíkem.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smetanová houbová omáčka

    Celkový počet komentářů: 33
    • dodal
      dodal

      recept mojí kmotřenky

      vydusit hříbky okmínované lehce osolené,udržovat dušení pár lžícemi vody po minimální dobu púl hodiny, následně zahustit mléčným klechtem se solamylem, povařit a zjemnit smetanou.Chuť hříbků bude ta pravá.Nerušit jejich chuť ničím jiným.

      15.10.2014 10:37:57

    • Kuchaříček
      Kuchaříček

      Komentář k receptu Smetanová houbová omáčka

      Sice je mi 17 ale trochu se vyznám v gastronomii a docela mě překvapují některé komentáře ale i recepty jestli chcete normální recepty doporučuji receptury teplých pokrmů od Jaroslava Runštuka

      04.09.2014 18:42:53

    • avamn
      avamn

      Houbový bujón

      A když nemáte cibuli, dejte tam sójovou omáčku...

      25.08.2014 18:04:50

    • mimi
      mimi

      Tohle musí být ale šílená bomba do žaludku. Bešamel na másle, houby na oleji, šlehačka, smetana a navíc hnusná kostka ve které je kdovíco a hlavně glutasol, který když se povaří, je to jed na játra a ledviny. Opražila bych zlehka houby s cibulí a kmínem na másle, zředila mlíkem, uvařila houby doměkka.Potom bych přidala jíšku z pytlíku a nakonec bych to osolila a opepřila.Ještě bych přidala zakysanou smetanu /není tak tučná/ abych výslednou omáčku okyselila. Já to tak dělám léta a každému to chutná a nejdou kila nahoru.

      03.07.2009 11:39:23

      • Ivana
        Ivana

        Bože, takové kritiky, jak je to všecko nezdravé a pak sama napíše: "Přidala bych jíšku z pytlíku" ??? Tak to si pomůžeš nádhero

        20.02.2013 16:30:01

      • Ivana
        Ivana

        Bože, takové kritiky, jak je to všecko nezdravé a pak sama napíše: "Přidala bych jíšku z pytlíku" ??? Tak to si pomůžeš nádhero

        20.02.2013 16:42:03

      • karin
        karin

        Milá, zlatá, houbová omáčka se nevaří každý den, ba ani každý týden, takže si ji chceme správně užít a pochutnat si. To, co popisuješ je hodně chudá náhražka, asi by nebyla nejoblíbenější jídlo mého vnoučka, jak je tomu s tou mou poctivou.

        21.02.2013 10:36:27

      • Vladimír
        Vladimír

        Prý kostku NE a pak tam nacpe jíšku s pytlíku :0)))))

        14.08.2014 15:49:49

    Nalezeno receptů: 33
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Smetanová houbová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.