Smažený vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně

10 min | hlavní chod | 6 porcí | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 531x
Recept na chutný vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně, obalovaný ve strouhance a dozlatova smažený.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme a naklepeme po obou stranách. Připravíme si marinádu - smícháme zakysanou smetanu, vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, sušený česnek, čerstvě mletý černý pepř a společně vše vyšleháme v hluboké nádobě.

Do marinády vložíme naklepané vepřové řízky, uložíme do chladu a necháme 12 hodin marinovat. Řízky tak zkřehnou a naberou výbornou chuť. Z marinády maso vyjmeme cca hodinu před vlastní přípravou.

Vepřové řízky obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Poté řízky poklademe na papírovou utěrku, odsajeme tak přebytečný tuk.

Horké smažené vepřové řízky podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.

Jde o velmi chutnou úpravu řízků z vepřového masa, které se dají přichystat dopředu a pak už je příprava velmi rychlá. Podobně lze připravit i kuřecí, krůtí a jiné řízky.

autor receptu:

Smažený vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně

Počet přidaných receptů: 442

Ingredience

na porcí
2,4
slabší recept
19 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smažený vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně

Přidat příspěvek k receptu Smažený vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept