reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažený vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně

Recept na chutný vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně, obalovaný ve strouhance a dozlatova smažený.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

na obalení

Postup přípravy

Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme a naklepeme po obou stranách. Připravíme si marinádu - smícháme zakysanou smetanu, vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, sušený česnek, čerstvě mletý černý pepř a společně vše vyšleháme v hluboké nádobě.

Do marinády vložíme naklepané vepřové řízky, uložíme do chladu a necháme 12 hodin marinovat. Řízky tak zkřehnou a naberou výbornou chuť. Z marinády maso vyjmeme cca hodinu před vlastní přípravou.

Vepřové řízky obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Poté řízky poklademe na papírovou utěrku, odsajeme tak přebytečný tuk.

Horké smažené vepřové řízky podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.

Jde o velmi chutnou úpravu řízků z vepřového masa, které se dají přichystat dopředu a pak už je příprava velmi rychlá. Podobně lze připravit i kuřecí, krůtí a jiné řízky.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Smažený vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně