reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Vepřový mozeček dáme na síto, na chvíli ho vložíme do vroucí vody, vyjmeme a vložíme do studené vody asi na 30 minut. Poté necháme mozeček od vody odkapat, opatrně odstraníme blanky i s cévami a ještě jednou jej umyjeme, osušíme, pokrájíme na menší kusy a osolíme.

Vepřový mozeček obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s troškou soli a mléka a na závěr ve strouhance.

Obalený mozeček smažíme v dostatečném množství dobře rozpálené oleje, až je krásně zlatavý. Poté jej necháme odsát od přebytečného tuku na papírové utěrce.

Smažený vepřový mozeček servírujeme ihned po přípravě s opékanými bramborami a tatarskou omáčkou. Pokrm můžeme doplnit i libovolným jemným zeleninovým salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Smažený vepřový mozeček

Celkový počet komentářů: 2
  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Smažený vepřový mozeček

    dobré,ale dnes pozapomenuté jídlo,mohu jen doporučit

    13.01.2018 17:12:24

    • Libchen
      Libchen

      Re: Komentář k receptu Smažený vepřový mozeček

      Ahoj lumik, souhlasím :-) máš pravdu, ale snad se někdo najde, kdo zapomenuté objeví a pochutná si na téhle dobrotě :-)
      děkuji za hezký komentář

      13.01.2018 17:59:47

Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Smažený vepřový mozeček