reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažený vepřový mozeček

Smažený vepřový mozeček je velkou pochoutkou. Když je u nás zabíjačka, část mozečku vysmažím, je to dobré a rychlé. Jednoduchý recept.


  • 4,4

    4,4 7
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřový mozeček dáme na síto, na chvíli ho vložíme do vroucí vody, vyjmeme a vložíme do studené vody asi na 30 minut. Poté necháme mozeček od vody odkapat, opatrně odstraníme blanky i s cévami a ještě jednou jej umyjeme, osušíme, pokrájíme na menší kusy a osolíme.

Vepřový mozeček obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s troškou soli a mléka a na závěr ve strouhance.

Obalený mozeček smažíme v dostatečném množství dobře rozpálené oleje, až je krásně zlatavý. Poté jej necháme odsát od přebytečného tuku na papírové utěrce.

Smažený vepřový mozeček servírujeme ihned po přípravě s opékanými bramborami a tatarskou omáčkou. Pokrm můžeme doplnit i libovolným jemným zeleninovým salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažený vepřový mozeček

    Celkový počet komentářů: 2
    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Smažený vepřový mozeček

      dobré,ale dnes pozapomenuté jídlo,mohu jen doporučit

      13.01.2018 17:12:24

      • Libchen
        Libchen

        Re: Komentář k receptu Smažený vepřový mozeček

        Ahoj lumik, souhlasím :-) máš pravdu, ale snad se někdo najde, kdo zapomenuté objeví a pochutná si na téhle dobrotě :-)
        děkuji za hezký komentář

        13.01.2018 17:59:47

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Smažený vepřový mozeček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.