reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažený platýs ve fazolkách

Nenáročný recept na dobrou rybí specialitu podávanou s fazolkovou směsí a petrželovými brambory.


  • 2,1

    14×

    2,1 14
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

příloha

směs



Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé je oloupeme. Ryby omyjeme, zakapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme nadrobno.

Slaninu vypečeme, přidáme fazolky, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Porce platýse osolíme, obalíme v mouce a osmažíme.

Očištěné ředkvičky nakrájíme na kostičky a promícháme s jogurtem ochuceným citronovou šťávou, solí a mletým pepřem.

V kastrolu rozehřejeme lžíci másla. Přidáme petrželku a brambory, které krátce prohřejeme.

Doprostřed talíře dáme porci ryby, ze strany fazolky a petrželové brambory. Jogurtový dresing můžeme přidat na druhou stranu, ale klidně i podávat samostatně v misce. Platýse ozdobíme několika ředkvičkami a snítkou kopru.

Smaženého platýse ve fazolkách servírujeme na stůl jako hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smažený platýs ve fazolkách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.