reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažený pangassius s grilovanou zeleninou

Jednoduché, lehké a zdravé jídlo podávané s osmahnutým toustem, které dostatečně zasytí.


  • 5,0

    5 4
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Postup přípravy

V prvé řadě si do misek připravíme nakrájenou zeleninu (rajče, paprika, cibule). Každou zvlášť - to proto, že nebudeme zeleninu grilovat dohromady, protože například rajče by se úplně rozvařilo. Takto připravenou zeleninu lehce osolíme a opepříme.

Nyní si připravíme omáčku na přelití naší rybičky. Ve vodě rozpustíme masox (množství dle chuti, aby nebyla omáčka příliš silná). Jakmile voda s masoxem vaří, přidáme smetanu na vaření a mícháme. Dále přidáme kari koření tak, aby nám omáčka pěkně zežloutla. Přidáme bazalku a oregano. Můžeme trochu zahustit moukou nebo solamylem, dle libosti. 2 minutky vaříme a můžeme odstavit.

Dále si připravíme naše rybičky - filety z pangasse posypeme z obou stran kořením na ryby a obalíme v hladké mouce. Můžeme také lehce opepřit. Na rozpálené pánvi rozpustíme tuk nebo máslo a vložíme připravené filety. Osmahneme z každé strany přibližně 5-7 minut při mírném plamenu. Poté filety z pánve vyndáme a vložíme do ní připravenou cibuli. Lehce ji osmahneme a jakmile začne dostávat zlatavou barvu, přidáme papriku. Tuto směs za stálého promíchávání grilujeme asi 3 minuty, pak přidáme i rajče. Jakmile se rajčátka trochu stáhnou, je zeleninová směs hotová.

Na talíř položíme filety z pangasse, přidáme zeleninu a zalijeme připravenou omáčkou. Podáváme s lehce osmahnutým (bez tuku) toustem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažený pangassius s grilovanou zeleninou

    Celkový počet komentářů: 1

    • andre
      andre

      Je to výborný recept. Já jsem ale místo pangassia použila tresku. Doporučuji recept vyzkoušet. Nebudete zklamaní.

      16.02.2012 15:16:27


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Smažený pangassius s grilovanou zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.