reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažený pangassius s grilovanou zeleninou

Jednoduché, lehké a zdravé jídlo podávané s osmahnutým toustem, které dostatečně zasytí.


  • 5,0

    5 4
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 526 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Postup přípravy

V prvé řadě si do misek připravíme nakrájenou zeleninu (rajče, paprika, cibule). Každou zvlášť - to proto, že nebudeme zeleninu grilovat dohromady, protože například rajče by se úplně rozvařilo. Takto připravenou zeleninu lehce osolíme a opepříme.

Nyní si připravíme omáčku na přelití naší rybičky. Ve vodě rozpustíme masox (množství dle chuti, aby nebyla omáčka příliš silná). Jakmile voda s masoxem vaří, přidáme smetanu na vaření a mícháme. Dále přidáme kari koření tak, aby nám omáčka pěkně zežloutla. Přidáme bazalku a oregano. Můžeme trochu zahustit moukou nebo solamylem, dle libosti. 2 minutky vaříme a můžeme odstavit.

Dále si připravíme naše rybičky - filety z pangasse posypeme z obou stran kořením na ryby a obalíme v hladké mouce. Můžeme také lehce opepřit. Na rozpálené pánvi rozpustíme tuk nebo máslo a vložíme připravené filety. Osmahneme z každé strany přibližně 5-7 minut při mírném plamenu. Poté filety z pánve vyndáme a vložíme do ní připravenou cibuli. Lehce ji osmahneme a jakmile začne dostávat zlatavou barvu, přidáme papriku. Tuto směs za stálého promíchávání grilujeme asi 3 minuty, pak přidáme i rajče. Jakmile se rajčátka trochu stáhnou, je zeleninová směs hotová.

Na talíř položíme filety z pangasse, přidáme zeleninu a zalijeme připravenou omáčkou. Podáváme s lehce osmahnutým (bez tuku) toustem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažený pangassius s grilovanou zeleninou

    Celkový počet komentářů: 1

    • andre
      andre

      Je to výborný recept. Já jsem ale místo pangassia použila tresku. Doporučuji recept vyzkoušet. Nebudete zklamaní.

      16.02.2012 15:16:27


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Smažený pangassius s grilovanou zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.