reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažený lilek se sýrem

Nebojte se vařit s lilkem a zkuste tento skvělý recept na lilek se sýrem.


  • 4,5

    56×

    4,5 56
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

podle potřeby

těstíčko



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Postup přípravy

Oloupaný a semen zbavený lilek rozkrájíme po délce na stejně silné plátky, které osolíme, obalíme v mouce a rychle opečeme na másle.

Dva upečené lilky slepíme žloutky rozmíchanými se strouhaným sýrem.

Slepené lilky namáčíme v těstíčku, které si připravíme z vajec, mouky a špetky soli.

Lilky smažíme v horkém oleji dorůžova.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažený lilek se sýrem

    Celkový počet komentářů: 5
    • tanril
      tanril

      Komentář k receptu Smažený lilek se sýrem

      Vynikající, zejména když se do sýrové náplně zamíchá rozmačkaný česnek a majoránka :)
      T.

      18.05.2014 15:30:24

    • zuskova (tecka) renata
      zuskova (tecka) renata

      smažený lilek

      skvělé nemá chybu,dá se jíst i jako studená svačinka do ruky,nebo s hranolkama.

      20.04.2013 11:45:19

    • Kubi
      Kubi

      Žel, tak ten recept mě upřímně zklamal, ale za vyzkoušení to určitě stále, protože po přečtení se mi sbíhaly sliny :)
      Já si dělám lilek jen v létě a to tak, že jej nakrájím na plátky i s šlupkou, posolím a hodinu nechám vyplakat (aby při smažení do sebe tolik nenatahoval olej). Pak rozehřeju tuk (olivový z pokrutin) a osmažím z jedné i z druhé strany. Lilek musí dostat takový ten nádech jako maso při grilování.
      Pak servíruju na talíře a posypu rozdroleným (nebo nastrouhaným) balkánským sýrem.

      22.06.2012 14:42:12


    • Ludmila Krausová
      Ludmila Krausová

      lilek se sýrem

      Výborný recept tím,že se dvakrát osmaží není takový hadrový.Ti mí ,,masaři" nevěřili,že je to lilek.Na vrch jsem udělala omáčku z jogurtu,kopru,česneku,kousek nastrouh.okurky soli ,pepře a trochy cukru.nemělo to chybu.

      25.07.2011 13:02:41

    • petslez
      petslez

      smazeny lilek

      Nemam zadnou zkusenost, a ani jiny recept, jen mohu doporucit a moc pochvalit zatak dobrej, levnej a rychlej obed neboli veceri. Super

      26.04.2011 15:18:13


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Smažený lilek se sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.