reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Smažený květák

Celkový počet komentářů: 27
  • Dasa
    Dasa

    Kvetak vzdy varim a budu varit nevudu jist syrovy kveat proto se mu rika smazeny a ne predsmazeny kdyz jsme vyzkousela nevarit byl to hnus nad hnusy tvrdy syrovy a ofporny

    01.08.2019 11:04:21

  • Mirka
    Mirka

    Ja kvetak lehce varim

    Ja kvetak vkladam do vrouci, osolene vody a hned po 3 minutach jej vytahuji (hlava neni vcelku). Smazim jej nikoliv pomalu, ani na nizke teplote, jak tady nekdo radil, ale pekne zprudka. Prave jsme ho zblajzli, byl vynikajici. Jinak do rozkvedlanych vajicek pridavam krome soli a pepre take nastrouhany cesnek, to nema chybu!

    28.11.2016 01:16:46

  • Jedlicka.Josef Znojmo
    Jedlicka.Josef Znojmo

    Květák

    Moje maminka jako kuchařka vařila ve Vidni u nobl rodiny.Také tam se namluvila
    tanínka který sloužil u hradní stráže.
    recept : Květák uvaříme ve slané vodě ,špejlem skoušíme uvaření musí lehce propíchnout.po uvaření vyndáme z vody ze které můžeme udělat polévku..Připravíme si kaši, 3 žloutky prošlehnem do kterách dáme trochu hl mouky sůl.mírně pepřu a kapánek sladké papriky.potom nalšleháme bílly a mírně promícháme.Do těstíčka obalujem květák.a vkládáme do oleje.nebo na plech do
    trouby. dobrou chuť.

    15.10.2016 10:26:44

  • Diana
    Diana

    Já ho pro jistotu vždycky krátce povařím. Bez předvaření mi přijde strašně tvrdý...

    24.11.2015 15:47:05

  • cesko227
    cesko227

    snadnější obalování

    Podle zvyku naší babičky obaluji jak květák, tak i ostatní řízky místo v hladké mouce, v mouce polohrubé. Jde to líp a je to chutnější. Aspoň nám to tak vyhovuje.

    27.10.2012 23:16:10

  • Tatínkova kuchařka
    Tatínkova kuchařka

    Smažený květák""

    Zkuste to taky jako já" krátce ho povařím, asi 4min. okapaný osolím a jednotlivé růžice dávám do pytlíku s moukou, další pytlík zas na vajíčko a strouhanku, ušetřím s tím práci, růžice jsou pěkné obalené. Mě se to dělá ve friťáku, to záleží čemu se dá přednost. Jasně může se použít i pánev.

    09.07.2012 21:54:48

  • Janička
    Janička

    hlavně květák nevařit

    celý život jsem znala pouze předvařený květáček,
    byl pokaždé skvělý, ale před nedávnem jsem květák
    nevařila, obalila jsem ho a pomalu jsem ho smažila na pánvi
    a musím uznat byl naprosto bezkonkurenční..
    a tak musim uznat - konečně pořádný recept..miluju ho..mňamky
    ale taky další věc 1OO lidí 1OO chuti, proti gustu žádný..

    17.11.2011 21:06:57

  • V I L D A
    V I L D A

    kvetak se prece nevari je pak jak blato

    15.08.2011 17:04:19

  • Liko
    Liko

    Prosím Vás, kterej inteligent sem dal takovou hloupost. Nevařit květák může napsat jen naprostej kuchařskej diletant. Na tenhle článek jsem narazil kvůli tomu, že jsem hledal recept, jak má být květák uvařen, aby nebyl tvrdej. Žena ho dělá už pokolikátý a vždycky jí z toho vyjde tuhá zelenina v trojobale bez chuti. Strašně stupidní recept.

    30.04.2011 11:26:53

    • Marek
      Marek

      Není to pravda dá se to bez problémů udělat do mněkka, ale chce to dát menší žár a klidně na pánev hodit na chvíli pokličku. Takto připravený květák naopak má daleko výraznější chuť.

      29.06.2011 17:41:31

    • Danny
      Danny

      je vidět, že vaření moc nerozumíš. jak se píše výše, když se květák předem nevaří, není z něho měkká zelenina bez chuti. nepředvařený chutná daleko lépe.

      08.09.2011 19:39:21

    • honza
      honza

      Chcete smažený květák jako zeleninu nebo jako kaši? Taky jsem se učil květák před smažením vařit, ale pak jsem si vyzkoušel, že je to nesmysl a jsem rád, že v tomto receptu je bez vaření. Samozřejmě se smaží na mírném ohni a déle než kuřecí řízky!

      20.04.2013 22:30:07

    • Josef
      Josef

      Když dělám květák, tak ho rozdělím na menší růžičky, ale NIKDY ho nevařím. Když ho předtím povaříte, je po osmažení vevnitř rozblemcaný a bez chuti. Někomu to tak ale vyhovuje a naopak nemá rád květák, když se smaží syrový. Taky záleží na tom, aby byl květák mladý, nepřerostlý.

      26.02.2019 15:30:45

  • Lenka
    Lenka

    Neuvařený květák je samozřejmě zdravější, ale myslím si, že předvařený chutná lépe

    11.08.2010 12:27:03

  • Sagriffer
    Sagriffer

    vyborne

    04.07.2010 23:57:05

  • Waghley
    Waghley

    Tvrdý květák?

    Není ten květák pak příliš tvrdý na skus, když se aspoň trošku nepředvaří?

    20.02.2009 11:30:54

  • Eva
    Eva

    Docela by mne zajímalo, jak udělám z vajec 4 kostky?

    08.05.2007 13:07:31

  • dana
    dana

    Nic nového.

    20.03.2007 17:15:26

Nalezeno receptů: 27

Přidat příspěvek k receptu Smažený květák

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.